HAB hónap Március

március

Március egy igazán jó hónap volt! Persze nem tökéletes, de azért ennél jobbat már pofátlanság lenne tőlem, ha kívánnék. Feltöltött, reményt és hitet is adott, beváltotta a hozzá fűzött reményeket! A bejegyzés ennek ellenére nem lesz túlságosan hosszú. Egyrészt mert inkább nagyobb jók voltak, másrészt mert a fényképeimet a telefonomról sikerült egyetlen gombnyomással eltüntetnem, így az igazán apró örömök nem jutnak eszembe, mert a nagyobbak olyan jók, hogy szinte helyet sem hagynak nekik.

Szerencsére csak a 2016-os képeket, mert a többi le volt mentve, és abból is néhányat sikerült visszahozni a technika (és a férjem) segítségével. Nem mondom, hogy nem lett volna kedvem abban a pillanatban zokogásban kitörni, mert valahol olyan nekem a telefon galériája, mint egy napló… de közben meg ráébredtem, hogy ami fontos volt, azt valahol megosztottam  – mert ilyen megosztós vagyok :)  – ami meg nem… az jó helyen van ott, ahová került. Elvégre miért bánkódjak azért, ami már nem hozható vissza? Persze ennek köszönhetően a kedvenc képek száma is csekély… de hát van ez így :)

 

Tehát Márciusban…

…hálás  vagyok és boldog az alábbiak miatt:

 • MEGSZÜLETETT AZ UNOKAÖCSÉM!!!! <3 Négy unokahúg mellett ideje volt :) Olyan aranyos! Igazából ez az egyetlen egy kellene itt szerepeljen, mivel minden más eltörpül mellette. De ez egy blog, amit olvasni szoktak, így azért leírom az “eltörpülőket” is, hogy legyen is mit olvasni, mert azok is nagyon jó dolgok.
 • A londoni út úgy egészében, de azon belül kettő kiemelten,
 • D. barátom megkérte E. barátnőm kezét Greenwitcben – és IGEN :)
 • Találkoztam Hannával, az Életem morzsái blog írójával, és nagyon jó volt végre élőben is beszélgetni!
 • A boglárkámért a hortenziámért és a tulipánért
 • A Kézműves Kupáért, ami a legnagyobb sminkes verseny, ahol modellként segítettem
 • A Húsvéti istentiszteletért
 • A tojásfestésért anyukámmal
 • A tóparti sétáért Fülessel – ÉS BEMENT A VÍZBE!! ami azért nagyon nagy szó, mert macskákat meghazudtoló módon fél a víztől. A patakok fölött a hídon nem lehet átvinni, és amikor nagyon rossz, elég megemelni a slagot. Igazából értetlenül állunk a dolog előtt, hogy miért van így, feltehetően kóbor éve alatt történhetett valami. Minden esetre mindketten csak álltunk és néztünk mint akik a lochnessi szörnyet látták felbukkani, hogy Füles bement a vízbe.
 • A szivárványért
 • A naplemente festményeiért
 • A rengeteg napsütésért
 • A gyönyörű virágokért
 • Az inspiráló kévézésért, kedvenc kávézómban Miskolcon, ahol nyugisan gondolkodhattam, és beszélgettem a tulajdonosával
 • A barátnős-sírós-nevetős beszélgetésért, aminek a körülményei ugyan egyáltalán nem voltak “habosak”, de kellett már nekünk egy ilyen
 • Hogy kabát nélkül mehettem dolgozni
 • Hogy kikelt a retek a kertben, és a paradicsompalánta és a vörös káposzta palánta is a házban

…amiben fejlődtem:

Határozottan vidámabban állok hozzá az előttem lévő kihívásokhoz, főleg a házzal kapcsolatban. Mert rájöttem, azáltal, hogy ennyi mindennel meg kell küzdeni fejlődik a kreativitásom. Remélem ez kitart még egy jó darabig, mert szükség van rá jó hosszan!

…kedvenceim, amit más bloggerek írtak:

“Azt mondtam, hogy 2016 a változások éve lesz. Van egy irányvonal, amit elképzel az ember, de mindig olyan messzinek tűnik, hogy el sem hiszi, hogy majd egyszer tényleg megtörténik. Minden lesz majd, holnap, hétfőn, jövő hónapban, de nem most.”

“1. Nem A tökéletesség a lényeg. Ez a gondolatmenet azzal a ki nem mondott fogadalommal szokott indulni, hogy a következő ünnepen minden flottul fog menni és minden tökéletes lesz. Ehhez képest aztán persze rendszerint elfelejtek, máskor meg túlszervezem a dolgokat.”

“Két lufi szálldogál a texasi kaktusz mezőkön pont.
Azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha az írásjeleket is olvasnánk? Ha minden mondat végén pont lenne a pont. Kérdőjel és felkiáltójel. Óhajtó és Sóhajtó.”

… mondat ami különösen megfogott:

“Utálom ezt a kifejezést: “nincs időm” (vagy “nem érek rá”). Ha mások mondják, de főleg, ha az én számat hagyja el. Mert ez önmagában nem is igaz.”  – Niki – Nik’s Box: Nincs idő (?)

Mivel Nikihez hasonló cipőben járok, ezért jól esett a kis fejbekólintás. Ráébresztett, hogy változtatni kell valamin. Hogy át kell gondoljam, és jó sorrendet kell felállítanom az időm tekintetében. Csak tudnám hányezersze próbálkoztam már ezzel, mindig kudarcba fulladva… kifejezetten rossz időzsonglőr vagyok, így hosszú az út, de valahol el kell kezdeni, nem igaz? Talán azzal kezdem, hogy nem bosszankodok hosszan amiatt amit kihagyok, végtére is  több esetben még ha nem is vallom be magamnak, az én döntésem, hogy így történik. Persze azért egy kis bánkódás belefér ami a lemondással együtt jár, de nem fogom marcangolni magam, mert fölösleges és kártékony dolog.

…kedvenc saját bejegyzésem:

Ez a Keddi Kilenc, ami egyben JÁTÉK is ;) 

…kedvenc Mai HAB-om:

2016-03-18

… sorok Tőletek, nekem:

Mert semmi sem esik jobban a szívemnek, mint egy-egy visszajelzés. Mivel meg kell tanulnom kedvencet választani ezért nem másolok ide mindent, remélem nem haragszik meg senki, mert minden minden visszajelzés nagyon fontos nekem!! És mindet nagyon köszönöm is!!

Blogon:

“Nos, szerintem Réka blogja nem igazán szorul magyarázatra: úgy szuper, ahogy van. :) Imádom a pozitív kisugárzását, ha egy kis bátorításra, energialöketre van szükségem, bátran fordulhatok hozzá az írásain keresztül.”  –Niki az Örökké kék az Ég blogon, vendég írásban

Hozzászólásban:

“De jó! :) Valamiért megragadott most ezt a gondolatmenet.. :) és további jelzők is eszembe jutottak még a hasznos mellé, amik jó, ha ott vannak mindig velünk [bennünk!] álmaink hajkurászása közben: szolgálatkész, lelkiismeretes és alázatos. Figyelmes és szeretetteljes, empatikus, tapintatos. Magabiztos és kiegyensúlyozott. Istenfélő, bátor. :)” – Emma az egyik MAI HAB-hoz

…kedvenc képek Pinterestről:

Untitled design (5)

 

…amit néztem, olvastam, hallgattam:

Film: Hölgy aranyban

Könyv:

Zene:

…kedvenc fotóim:

969120_437068266502350_5101213158964139245_n

received_1101059569915130

IMG_20160329_182127

IMG_2985-02
IMG_20160328_213109

IMAG6626

unspecified

IMAG6957

IMAG6958

 

3 hozzászólás ehhez: “HAB hónap Március

 1. Tartalmas márciusod volt, Réka! :) Szuperek a képek, imádom én is ezt a kora tavaszi-friss-virágillatú-boldog hangulatot, mikor már kezd felpezsdülni a természet. Ja, és a Hölgy aranyban tényleg nagyon jó film!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .