Keddi Kilenc – Amire érdemes figyelni 2016-ban


Soha nem voltam az a fogadkozós fajta, de tavaly valahogy mégis tűztem ki célokat magam elé, és volt ami ebből meg is valósult, az én legnagyobb meglepetésemre. :) Az idei céljaim még nem írtam le, de az biztos, hogy tudatosabban fogok tenni értük… vagyis csak az biztos, hogy most tudatosan akarok tenni értük. :) Óvatosan a fogalmazással, nem igaz? :)
Most egyelőre csak amolyan “irányelveket” fogalmaztam meg magamnak, amikre érdemes lesz figyelni ebben az évben. Amit talán ki is nyomtatok, hogy szem előtt legyen, emlékeztessen arra, hogy miket tartok fontosnak. A képek mellé pedig az Instagram fotóim 2015-ös képeiből egy gyors válogatás, mert megérdemli… meg mert így nem sértek jogokat :) :)

 

1.
A hópihe puhaságára ahogy az orromra ér, a rügyfakadásra, a lehulló virágszirmok látványára, a madarak csicsergésére, a víz csobogására, a nap melegére, a falevelek színeire, az eső kopogására, a felhők alakjára.
minta
2.
Ne várjak el olyasmit, amit nem teszek meg (én sem). Hogy hívjanak, ha én sem hívom; hogy olvassák a blogom, ha én sem olvasom másét; hogy kedvesek legyenek, ha én sem mosolygok; hogy rend legyen, ha én sem pakolok el; hogy válaszoljanak, ha nem kérdezek; hogy tudják, ha nem mondom.
minta
3.
Ne bánjak olyan dolgokat, amik ellen lehetetlen tenni. De járjak utána, hogy tényleg lehetetlen-e.
minta
4.
Töltsek időt:
jó könyvekkel; a férjem karjaiban; színezéssel; fényképezéssel; a földön fekve; kézírással; a családommal; a gondolataimmal, imádsággal, fának dőlve, barátokkal, kávézással, sütéssel, főzéssel, zenehallgatással, nevetéssel.
minta
5.
Ne hajtogassam, hogy nincsen kedvem, hanem vegyek egy nagy levegőt és tegyem meg, különösen figyelve azokra a feladatokra, amelyek csak 10 percesek.
minta
6.
Bízzak az emberekben és a jóindulatukban, akkor is ha manapság ezt naivitásnak hívják. Jobb csalódni, mint meg sem próbálni.
minta
7.
Szervezzek semmittevős, lusta napokat, és ne érezzem magam rosszul miattuk, hogy “jajj megint elment a nap és nem haladtam semmire”.
minta
8.
Nem ítélkezni, hiszen őszintén nem tudhatom, hogy ki mit miért tett. Erre eddig is igyekeztem figyelni, és őszintén kevesebb rosszindulat van bennem. Persze még mindig hajlamos vagyok rá, hiszen ezt nem lehet levetkőzni igazán, de sosem árt, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt.
minta
9.
Bolondozni minél többet, és cseppet sem “felnőttes” dolgokat csinálni, mint a hógolyózás, a pilótakeksz 3 részben történő megevése, nyafogás a vattacukorért, hintázás, csúszdázás, az unokahúgaim játékaival való játék – olykor egyedül, különös tekintettel az öltöztetős matricaalbumokra és a fakockákra.
minta
7 szavazat alapján

13 hozzászólás ehhez: “Keddi Kilenc – Amire érdemes figyelni 2016-ban

 1. Teljesen igazad van. Mindenben. Kedvencem az, hogy ne ítélkezz, mert nem tudod, mi van mögötte, és még hozzátenném, hogy az irigykedéssel is hasonló a dolog. Az élet nem zéró összegű játszma. De a lelkiismeretfurdalást a semmittevésért is aláírom, valamint a “naivitást” is: a világ olyan, amilyennek látom, és akkor inkább lássam jobbnak, és csalódjak, mint rossznak, és soha semmiben ne higgyek. Szóval ezeket én is mind megfogadom. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.

  Még esetleg egyet adnák hozzá: tudatosabban döntsek a hétköznapi rutinválasztásaim helyett, s a szempont a környezetre gyakorolt hatás legyen. Hiszen az most annyira vészesen aktuális.

  • Ez milyen jó ” Az élet nem zéró összegű játszma” Ezt “lopom” valahová majd :)
   Nagyon igaz a +1 is!! Köszönöm!!!

 2. Nagyon jó!!! A fotóválogatás is mellé :) Tetszik minden és hajrá! :) Az 1-es és a 9-es pont kisgyerekes anyukaként nálam pipa, ma is pl a lábnyomokat figyeltük a hóban, meg a ropogást a talpunk alatt, nagyon élveztem a sétát a 2,5 éves kisfiammal és közben a beszélgetést! :) A többire mindre nekem is nagyon kellene figyelnem, leginkább a 2-es és a 8-asra…

  • <3 Örülök, hogy tetszett! Igen, a hó ropogására is gondoltam, csak már sok lett volna a hóból :) De annyira szeretem én is!!

 3. Köszönöm, nagyon jó volt ez a keddi kilenc. Erre volt szükségem! :-*

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..