® Kilenc Kedves Kedd Kilenc

Talán a címből kitaláltátok, hogy valami változott. S talán egyértelmű is lesz a változás oka, azért mégiscsak mesélnék egy kicsit.

Nagyon szerettem a Keddi Kilencet,  főleg mert azt sokszor akkor is megírtam, ha mást hónapokig nem. A vége felé már azonban kezdett nagyon terhes lenni, hiszen számtalan témát körüljártam már vele, s bevallom őszintén, hogy hétről hétre valami újat hozni, ami listába szedhető, és röviden megírható, elég nehéz.

Hát még ha kilencet kell összeszedni. Volt, hogy hetet könnyűszerrel összeírtam, de sehogy sem akart eszembe jutni még kettő… Volt olyan is, hogy egy remek ötlet mellé csak három pont gyűlt össze, így végül nem lett belőle semmi. S olyan is történt többször, hogy összeadtam összesen mennyit dolgoztam a poszttal, és bizony kijött, hogy több mint nyolc órát… amihez nyolc perc se kell, hogy elolvassa valaki. Szóval kicsit elfáradtam, s a lelkesedésem iránta nagyon megcsappant. Nem akartam viszont kényszerből írni, mert azt ti is megérzitek, így elmaradt. Ugyanakkor szerettem én is a rovatot, s nem csak úgy akartam elengedni. Semmit nem akartam engedni belőle. Se a keddet, se a kilencet. De valamit el kellett, mert tudtam, hogy az ha nem, akkor az lesz a vége, hogy egyszerűen megszűnik, és ez szomorúvá tett volna.

Sokat elmélkedtem, hogy mivel hozhatnám vissza a lelkesedésem, lehetőleg a rovat sérülése nélkül… aztán végül hosszú tipródás után megbeszéltem magammal, hogy elengedem a kilencet, de megtartom a keddet.

Már csak egy jó név kellett neki… az viszont nem akart jönni, s már-már a kedd is kezdett veszélybe sodródni, amikor egy este feltettem a kérdést Istvánnak: Szerinted mi legyen a “lehet, hogy Nem Keddi Nem Kilenc” neve? S bár az esetek nagy százalékában a makacsságom nem engedi, hogy más adjon bárminek is címet a blogomon, most mégis annyira megtetszett, hogy félretéve a büszkeségemet – vagyis inkább áttéve, mert Istvánra nagyon büszke vagyok – elfogadtam az ötletét.

Így lett a Keddi Kilenc, bízom benne méltó utódja a Ked(d)vcsináló, amely nem köt engem számokhoz, de megadja majd ugyan azt az örömöt, mint az oly kedves “KK”. :)

S hogy méltó legyen a búcsú és a premier, most még kicsit rendhagyó formában, de Kilenc számomra nagyon Kedves Keddi Kilencet hoztam.  Az bizonyos, hogy mindet végig olvasni nem nyolc perc. :)

Ahogy összegyűjtöttem, rá kellett jönnöm, hogy a lelkisebb témájúakat szerettem jobban… Neked melyik volt a Kedvenc Keddi Kilenced?

(link a képeken)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .