Nem Smink

Mérges vagyok!

Szóval úgy olvassátok ezt a bejegyzést, hogy hirtelen felindulásból írok. :)

Kitaláltam, hogy egy nap amikor ráérek, majd fotózunk egy anyagot, ami arról fog szólni, hogy mennyire félünk mi nők/lányok smink nélkül létezni.

Én annyira nem félek, de egyesek ezt abnormalitásnak vagy hihetetlennek titulálják.

Félre ne értsetek! Szeretem a sminkeket, szeretem ha ki vagyok sminkelve, és egyáltalán nem nézek csúnyán senkire aki minden nap hosszú perceket szán arra, hogy sminkeljen!

Azonban akárhányszor elmentem egy-egy fotózásra, ahol tegyük fel többen voltunk csajok, mindig elhangzott következő mondat valakitől: “Te jó ég, de szörnyű, hogy smink nélkül kellett jönni, rémesen nézek ki”. Jó, nem mindig így volt megfogalmazva, de mindig meghallgattattam ezt, és szinte én szégyelltem magam, hogy én nap mint nap így nézek ki. Akkor én mindig rémesen nézek ki? Megjegyzem én mindig szépnek láttam azt aki mondta. Ezért is találtam ki, hogy majd írok erről, hogy ugyan már csajok, nem attól vagyunk szépek, hogy sminkelünk. Lehet így is – úgy is, de jól kell éreznünk magunkat így is – úgy is. Szép vagy! Hidd el, hogy nem kell hozzá semmilyen kozmetikum, elég vagy te is! Tudom-tudom, azt gondoljátok, hogy ugyan már, ne hülyéskedjek, tuti nem érzem mindig jól magam smink nélkül. Nem… valóban nem mindig érzem jól magam, de soha nem a smink hiánya az ami miatt esetleg nem érzem jól magam… Na, nem is írok erről tovább, mert ha mégis az lesz a vége, hogy elkészül a tervezett bejegyzés, akkor végül nem lesz miről írnom.

Jah, hogy miért vagyok mérges?!

Mert kitaláltam ezt már hónapokkal ezelőtt, csak vártam a tavaszt meg, hogy legyen időm… erre tessék, D. Tóth Kriszta meg az Éva magazin gyönyörűen felkavarta a smink nélküli téma körül a port. Tényleg gyönyörűen, mert tetszik az egész! És most már úgy érzem bármit írnék, csak halovány árnyék lehetne, koppintásgyanús. Ahh… nem szabad halogatni.  Mondjuk az én porkavarásom maximum annyit ért volna (vagy fog érni), mint amikor egy csiga sóhajt a sivatagban… ekkora visszhangja nem lett volna, az biztos.

Hogy miről beszélek?

“Az Éva magazin áprilisi címlapját D. Tóth Kriszta azon elhatározása inspirálta, hogy a 40. születésnapjától kezdve egy éven át minden reggel kitesz egy smink és szűrő nélküli szelfit ‪#‎negyvenéveaföldön‬ hasthtaggel. Ma reggel ezzel ébresztette az olvasóit.”

ITT is olvashattok róla, bővebben, meg ajánlom a videót is.

Nekem tetszik. Csak kicsit kár, hogy ez tényleg ilyen nagy dolog. Jó lenne, ha nem lenne ilyen nagy dolog, hanem  csak egy csigasóhajtásnyi volna. De nem az.

Kimentem, csináltam egy képet… #nomakeup vagyis #nemsmink #nofilter #nemfájt :D

nomakeup

Szeretnétek ha azért mégiscsak elkészülne az én bejegyzésem?

28 hozzászólás ehhez: “Nem Smink

 1. Én sem sminkelek mindennap, és ha netán mégis kerülne valami az arcomra, akkor az egy kis púder-szemceruza-szempillaspirál kombó és pont. Béna vagyok, türelmetlen, szóval jó vagyok én smink nélkül is. :) És szeretném azért olvasni a te gondolataidat is a témában :)

  • :) Az biztos, hogy türelem kell hozzá, ráadásul ha az ember lánya nem is gyakorlott, akkor még inkább, mert letöröl-újrafest-letöröl-újrafes-letöröl-elkésik-úgy marad :D
   Én sokáig a szemem sem tudtam kihúzni, idén már sikerült 3x :D

 2. Munkámból kifolyólag hétköznap nem sminkelek, és még élek. Én kiváncsi lennék a te bejegyzésedre.

 3. Írd meg a cikket :) legyen láncreakció belőle ;), én támogatlak.
  Erről az én sztorim: egy srácnál aludtam egyszer, aki reggel közölte: nem is nézel ki borzasztóan.
  Válaszom pedig a következő volt: alig van rajtam némi smink napközben. Nem “csúnyulok” le így éjjel… :D

  • Tegnap este végig ezen pörgött az agyam! Most hétvégén esküvőre megyünk, de utána hétvége szabad, szóval nem halogatom tovább.
   Nem “csúnyúlsz” :D Nagyon nevettem!!!

 4. Igen! A címből már sejtettem, hogy ilyesmiről lesz szó. :) Rajtam még sosem volt alapozó és a BB krémemnek sem nagyon van fedése, nem is nagyon használom. Nem fotóznak, így nem is kell bababőrűnek lennem. A pattanásoknak, kiütéseknek és bőrpirosságnak pedig nem tesz jót, ha nem lélegzik. :)

  Egyébként gyönyörű vagy smink nélkül! ♥

  • Köszönöm! (pirul)
   A natúr kozmetikumok csodákra képesek, úgyhogy meg is leptél volna ha most azt írod, hogy minden nap több réteg alapozót viselsz :)

 5. Szerintem írd meg! :) Nem baj, ha többen többféleképpen körbejárják a témát.
  Idén én is selfie-zek, na nem minden nap, de időről időre, kombinálva a “Page x of 365” címkével, hogy referáljak az év múlására.
  A hétvégén pont készült egy sminkmentes képem: https://instagram.com/p/0NjXzRJLHn/ :)

  • Szoktam követni ;)
   Azt hittem majd kapok tőletek egy-két “kedves igen írd meg”-et, aztán majd agyalhatok, hogy vajon tényleg érdekel-e valakit… ehhez képest. Hihetetlenek vagytok! :) Én meg boldog!

 6. Én is szeretném, ha írnál a témáról :) Nekem a márciusi volt az első Éva magazin, amit a kezembe fogtam, és annyira megtetszett, hogy elő is fizettem rá, Örülök, hogy az április szám címlapján bevállaltak egy “meztelen” arcot. Én minimálisan sminkelem magam, egy kis BB, egy kis púder, szempillaspirál és rúzs (bár rúzsból a harsány színeket kedvelem). Úgy gondolom, hogy hétköznapokon nem is kell több. Smink nélkül is nagyon szép vagy ^^

  • Tényleg nagyon jó az Éva. Én direkt nem rendelem meg, mert szeretem az újságosnál vásárlás élményét.
   Nagyon szeretem a harsány színeket rúzsban, de valahogy mindig máson. :) Meg kell szokni, ha az ember magán viseli :D Egyszer volt pirosra rúzsozva a szám… úgy éreztem mindenki engem bámul és nem a jobb értelemben :)
   Köszönöm! :)

 7. Jó lenne ha írnál. Én mondjuk csak ballagásra, meg ilyen flancos alkalmakra ha hívnak vagy vagyok maga az ünnepelt csípem ki magam, de minden reggel úgy járok be az egyetemre és haza, plusz az egyéb dolgokra, hogy hát hello én így keltem ma ki az ágyból csak a hajammal kezdtem valamit és ugyanezzel a lendülettel megyek majd aludni is. :D Remélem megírod a posztot, nagyon várom! :)

  • “hello én így keltem ma ki az ágyból csak a hajammal kezdtem valamit és ugyanezzel a lendülettel megyek majd aludni is. :D”
   Hát ez a megfogalmazás! Imádom!! :D :D :D

  • Nem feltétlenül, mert vannak kivételes esetek, de értem mire gondolsz. Szerintem sokkal inkább szomorú egyébként, mert nem lehet felszabadultan boldog az, aki nem érzi önmagának magát, ha nincs kifestve. Ezért is foglalkoztat a téma, hogy ha csak egyvalaki aki addig nem mert, el merne indulni azon az úton, hogy ne attól függjön az önbizalma, hogy van-e rajta “álarc”, én már boldog lennék. Ha többen, még inkább. :)

 8. Nekem ilyen gondom nincs, én az összes napomat smink nélkül élem :D Talán a tablókép fotózásomon volt rajtam egy kis púder és halvány rózsaszín rúzs, azóta csak BB krém és szempillaspirál maximum, szóval azt sem nevezném sminknek :) Írd meg azt a bejegyzést, én nagyon kíváncsi vagyok rá ;)

  • :D Hű… akkor te “rámvertél” smink nélkül ügyben! Bár… attól függ, hogy a maximum milyen gyakoriságot takar :D :) No nem verseny ez, csak viccelődök.
   Jó ezt olvasni tőletek (is), hogy így is lehet!! :D

 9. hú,nem tudom elmondani, hogy a bejegyzésedet vagy a kommenteket élveztem-e jobban, de minden nagyon tetszik :D én szintén azok közé tartozom, akik sohasem sminkelik magukat és nem, még nem haltam bele – ezt is életnek nevezik :D

  (az első rúzsomat egyébként kb 22-23 évesen vettem – most 26 vagyok és azóta sem használom :D – de akkor és ott majdnem sikítva rohantam ki az üzletből azzal a kétségbeejtő gondolattal, hogy “könyörgöm én csak egy rúzst szeretnék, de mi ez itt ez a soksoksoksoksok minden????” Hát igen; azóta sem lettem nőbb :D )

  az írásod pedig engem is érdekelne :) nagyon együtt tudnék vele érezni :D

 10. :D “ezt is életnek nevezik :D”
  Mosolyt csaltál az arcomra ezzel a hozzászólásoddal :)
  Nekem határozottan a kommentek tetszenek jobban :D

 11. Egyrészről irigylem azokat a lányokat, akik minden nap “tökéletesek”, tökéletes a sminkjük, a hajuk, a szettjük, minden passzol mindenhez, és egy gyűrődés sincs a ruhájukon. Másrészről sajnálom őket, mert nekik tényleg stresszes lehet kilépni a komfort zónájukból és tökéletes smink, haj vagy ruha nélkül kilépni az utcára… Kíváncsi lennék egy ilyen lány vajon mennyit készülődik indulás előtt.
  Én biztos nem tudnék nap mint nap full sminkben járni-kelni egész nap… Ugyanakkor szempillaspirál nélkül én sem szívesen teszem ki a lábam emberek közé, mert anélkül nem érzem jól magam… :) Tényleg apróság, de az én arcomon rengeteget dob, anélkül zombi vagyok… Emlékszem egyszer anélkül indultam el egyetemre, és Kata meg is jegyezte, hogy mi történt az arcommal annyira fáradtnak tűnök… :D
  Akinek meg ilyen bőre van mint neked annak isten ments azt sminkelni, még elromlik. :)

 12. Hát igen, azért valóban nehéz lehet mindig tipp-toppnak lenni.De én nem is szeretnék.
  Szerintem nem vagy zombi, csak szokatlan, mivel úgy szoktad meg. :)
  A bőröm pedig köszöni a bókot! :D

 13. Nagyon szép vagy :) neked aztán téényleg nem kell a smink! Érdekes dolog ez, én is olvastam az Éva magazinban megjelent cikkről, meg az urban:eve-n is ez volt a téma nemrég. Én csak nagyon minimálisan sminkelem magam, bár lehet ezt nem is szabadna annak nevezni: picike alapozó, szempillaspirál, szemöldökceruza, tusvonal. A tus a kedvencem, mióta megtanultam magamnak kihúzni a szemem sokkal jobban életre kel az arcom :) Ha jobban ráérek és van időm szöszölni akkor teszek pirosítót, kicsi púdert. De ennyi. Sok napon egyáltalán nem sminkelek, hogy pihenjen az arcom, de sosincs amiatt rossz érzésem hogy most én így “natúrban” megyek az utcára. Ez is én vagyok! A reggeli sminkelésem meg szerintem kb. 5 percet vesz igénybe, max 10, de akkor nagyon sokat mondtam. Én úgy vagyok vele, mindenki csinálja úgy ahogy neki tetszik és kényelmes, neki a legjobb, de mindenhogyan szépek vagyunk, sminkkel és anélkül!!! :)

  • Igen, teljesen igazad van abban, hogy mindenki csinálja ahogy jól esik neki!!! Csak azt remélem h egyre tõbben leszünk akik nem érzik magunkat kevesebbnek smink nélkül.
   Meg ahogy te is írtad, pihennie is kell a bőrnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .