Réka végre válaszolt #2

portfolio_RV (61)

Az előző részt, és a “Mi ez?”-t ITT olvashatjátok :) Így nem is csűröm csavarom, mert így is jóóó sokáig húztam az időt… Nézzük a kérdéseket.

Hogy halad a házikó? Megvan a kandalló? És a karácsonyfa helye? Erről majd az adott pillanatban képet is szeretnénk látni!
Nos.. ez a kérdés kissé aktualitását vesztette, mert rémes vagyok, de! Itt egy poszt róla! :)

Mennyi időt vesz igénybe nálad 1-1kép kiválasztása?
Az attól függ milyen kép. Elégéggé el tudok szöszölni vele. Főleg ha tegyük fel montázst szeretnék. Olyankor van, hogy bruttó időben 2-3 óra is elmegy vele. De nyilván ilyenkor nem csak azzal foglalkozom.

A legjobban sikerült posztod szerinted?
Hűha. Ez nagyon nehéz kérdés.  Minden posztomban látom a jót, és mindben látom azt is, ami lehetne jobb. Egy legjobbat választani? Nem, sajnálom, nem tudom azt mondani, hogy legjobb lenne bármelyik. Amiket szeretek, abból most random három:
Te irigy vagy?; Csak egyetlen egy van belőle…Átlátszó vagy?;

És amit a legtöbben olvastak? Szerinted miért azt?
A Titokos kert színezőről szólót. És elég materiális oka van, amiért ezt olvasták a legtöbben. Viszonylag a színezőláz elején írtam, és jók a keresőszavai :). Hát igen… nem miattam van :)

Milyen lenne egy tökéletes hétvége számodra?
Szombaton fél kilenckor egy “ágyabkávé” a férjemtől, majd együtt megreggelizünk a teraszon. Süt a nap, gyönyörű idő van. Elutazunk valahová kettesben, valahová a természetbe, ahol még nem jártunk. Ebéd egy kis kockás terítős vendéglőben, és jó nagy séták aznapra. Este egy pohár bor otthon… Másnap reggel kipihenten felkelnénk, majd kimennénk a tópartra, jönne a család is, sógoromék és a keresztlányaim, anyósom, a szüleim, az öcsém és a barátnője, a nővérem és családja … és együtt sütögetnénk a tóparton,  fürdenénk, megnéznénk a naplementét… :)

Melyik a kedvenc fotód/fotósorozatod magadról?
Ajjjaj… :D Mindig épp amelyik nem olyan rég készült. Te jó ég nagyon béna vagyok “Kedvenc” választásban. Oké… csalok. Most kiválasztok egy képet… khm… mondom egyet…. három lett… maradhat? :D

10822363_993901633971215_1930129285_n

 

Portré_03_logo

 

Magazinfotózás-2014-tavasz-web-22

Igazság szerint sok számomra kedves kép van, mert mind egy-egy élmény, szóval most tényleg csak az első utamba akadókat mutattam…

Ha nem számítana a pénz és a megélhetés, akkor mivel foglalkoznál szíved szerint?
Esküvőszervezés és mellette lenne egy kis kávézóm.

Milyen a viszonyod a hittel?
Attól függ miben való hittel. :P
Gondolom az Istenben való hitemre gondolt a kedves kérdező. Nah jó, tudom, hogy arra gondolt. :) Szerencsés vagyok, mert hitben nőttem fel, így kifejezetten nem kellett megharcolnom érte. Persze azért így sem mindig egyszerű, néha nagyon kell figyelnem, hogy a “világ dolgai” ne ragadjanak el, és tudjak időt szentelni Istennel a kapcsolatomra. Tapasztalatim szerint amikor több időt fordítok rá, sokkal több az áldás az életemben. Sokkal sokkal több.

Milyen a viszonyod saját magaddal?
Változó. Mint mindenkinek. Viszont szerencsés vagyok, mert az életem körülményei lehetővé teszik, hogy többnyire rendben legyünk én és én. :) Persze vannak nagyon rossz pillanatok is, amikor jó lenne inkább nem is létezni… de elmúlik :) . Vannak hibáim, amin nagyon szeretnék változtatni, és sok jó dolog is van bennem, amit remélem nem csak én látok :)… Hát így vagyok magammal.

Szerinted, ha egy 10-es skálán kéne osztályoznod az önismeretedet, azt, hogy mennyire ismered azt az igazi személyt aki te vagy, akkor hányast adnál magadnak? És miért?
7-est. Mert  annak ellenére, hogy azt hiszem ismerem magam, olykor-olykor érkezik egy visszajelzés, és azon nagyon meg tudok lepődni… még ősszel a barátokkal felvettünk egy kis videót, mert az egyikünk nem tudott velünk lenni, és elküldtük neki… majd visszanéztük, és meglepődve láttam, hogy bizony néha nagyon bunkó tudok lenni… pedig nem szánom annak a megszólalásaim, és mégis… ez kicsit megrémített… csoda, hogy még akadnak barátaim :D

Mikor voltál a legboldogabb?
Az esküvőnk napján a templomban, amikor István a fogadalmát mondta.

IMG_4242

Miről szeretsz a legjobban írni, blogolni?
Önbizalomról, odafigyelésről, és a boldog pillanatokról. És lehet, de csak lehet (!), hogy egy kicsit szeretek írni magamról is. :)

És melyik téma az, amivel kapcsolatban azt érzed, hogy szeretnél róla írni, de félsz, hogy talán nem vagy elég hozzá?
Ó nagyon sok ilyen téma van! Főként társadalmi kérdések, mint a nők helyzete például. Sok mindenről van véleményem, de bizonyos félelmeim miatt, ha le is írom őket, olyan felszínesre sikeredik, hogy jobb, ha nem is írom le… fejlődnöm kell még abban, hogy bátrabban tárjam a világ elé a véleményem eleve megosztó kérdésekben.

Melyik azaz idézet, ami a legjobban kifejez téged?
Talán kissé sablonos… de nem tehetek róla…. Audrey Hepburn legnépszerűbb idézete az.  “Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”

És hát tudjátok, Hiszek A Boldogságban.

Honnan jön az ihlet?
Nah, ez egy jó kérdés! Honnan jön? Mert ha tudnám, akkor vennék neki bérletet, hogy jöjjön gyakrabban :D :D :D

Séta közben jutnak eszembe a dolgok, és esténként… általában ha engedem, hogy magam legyek a gondolataimmal… Illetve van még egy jelenség, ami úgy történik, hogy leülök, és elkezdek írni valamiről, amiről addig csak 1-2 gondolatom volt… aztán kikerekedik, és vagy lesz belőle valami egész jó. Vagy valami amit inkább hagyjuk. Olyankor azt hiszem az ihlet hamarabb leszállt a vonatról, de én azt hiszem, hogy megérkezett :D.

Nagyon tetszenek a Napi Hab és a Keddi Kilenc rovataid. Ezek hogyan szoktak eszedbe jutni?
Ezek igénylik tőlem a legtöbb foglalkozást. Néha van, hogy csak úgy hopp meg is van a téma… máskor hiába ülök rajta órákat, egyszerűen egyetlen értelmes sor sem jut eszembe… ilyenkor vagy annyiban hagyom, és küzdök a lelkiismeretemmel és az elmulasztott “feladat” rossz érzésével, vagy ha jobb passzban vagyok, akkor elkezdek olvasni valakitől akinek szeretem a stílusát, és egyszer csak beugrik valami…. Annak okán, hogy ezek szeretett rovatok, nagyon nagy a megfelelési kényszerem… ez pedig sajnos nem tesz jót a rovatoknak. Pontosan ezért is volt a februári csönd, hogy kicsit elengedjem a megfelelést, és tudjak szívből írni.

Hiszel A Boldogságban. Számodra mit jelent a boldogság?
Ha egyetlen egy momentumot kellene kiemelni, akkor az esti odabújás a férjemhez. De számomra a boldogság inkább valami olyasmi, amit megtanít jól élni, ami segít a nehéz helyzetekben, ami motivál, hogy jobb ember legyek.

Amikor tényleges habfürdőt veszel, mi(ke)t szoktál a vízbe tenni?
Nagyon szeretem a fürdőgolyókat, főleg a Müllerben kapható kis muffinokat, amiből nyilván nem vagyok elhalmozva. Többnyire a DM és a Rossmann saját márkás fürdősóit szoktam, és a habfürdőiket.

Milyen hobbid van még?
Nagyon szeretek olvasni, filmet nézni, szeretek a természetben lenni és “magam csinálni” :) . Unalmas hobbik tudom, de számomra pont jók :)

Vannak példaképeid, vagy ha nincsenek, ki(k)re nézel fel és miért?
Nincsenek példaképeim, mert minden ember egyedi, és amúgy sem tudok kedvencet választani, emberből sem… Azokra az emberekre nézek fel, akik képesek adni magukból, és ezt nagyon profi módon teszik. Felnézek azokra, akik képesek az Isten hitüket másoknak átadni, azokra aki nem halogatnak dolgokat, és azokra akiknek a munkája örömet okoz saját maguknak.

Van kedvenc ételed?
Nincs. A sült krumplit szeretem. Meg a salátát. …. Jujj, eszembe jutott! Van kedvencem! Azok az ételek, amik kertben, a természetben sütve, főzve, grillezve készülnek el! Öm… nah jól választottam kedvencet igaz? Egy egész seregnyi ilyen étel van :D …  Mondom én, hogy kedvencből borzasztó vagyok. :)

Melyik kultúra gasztronómiáját szereted a legjobban?
Hát ebben a témában nem  vagyok eléggé otthon ahhoz, hogy hiteles választ adjak. Szeretem a pizzát és a tésztát is, úgyhogy mondjuk az olasz. De mikor Rómában voltunk, azért néztem nagyokat néha… Még az angolba kóstoltam bele és a németbe. Hááát… maradjunk az olasznál… a kínait is szeretem, de nem tudom a magyar kínai mennyire kínai :D No meg a görögöt is, de azzal is az a helyzet mint a kínaival :D

De pl. a törökről pontosan tudom, hogy a magyarországon kapható döner sokkal jobb, mint amit törökországban ettünk… bár szerintem az turista döner volt… hűdenemvoltjó! Hm… így belegondolva azokból az országokból ahol jártam, tényleg az olasz gasztronómia áll hozzám a legközelebb.

A magyar konyhát is szeretem… csak az a baj, hogy az eredeti magyar konyhában nagyon sok számomra a husi. De a fűszerezésünket nagyon szeretem! Meg a gulyáslevest és a húslevest!

Mi volt eddig a legjobb és mi a legrosszabb blogolással kapcsolatos élményed? Hogyan dolgoztad fel őket?
Legrosszabb az, amikor szeretnék írni, de egyszerűen nem megy. Olyan érzés, mint amikor van egy munka amit meg kell csinálni, de képtelen vagy rá, és emiatt rág a bűntudat. Nos… mivel számomra a blog egy kikapcsolódási forrás, amikor így érzek az nagyon rossz. Ilyenkor általában inkább eltűnök, és reménykedek, hogy nem hagynak el végleg az olvasók… (Szépen néz smiley :))
Legjobb? Amikor levelet kapok arról, hogy valaki az írásom hatására csinált valamit és pozitívan változott emiatt számára valami…. az egyszerűen fantasztikus érzés…. Szeretjük magunkat mi emberek fontosnak gondolni, na! :D . És az is nagyon jó volt, amikor megtudtam, hogy jelölt vagyok a Digital Divason, és hogy annyian szurkoltatok nekem! <3

Mik a terveid a közeljövőre?
Szeretném ha idén rendbe hoznánk a házat… bár ha ebben a tempóban  haladunk, hamarabb kifizetjük a hitelt, mint hogy rendben legyen a ház.  Meg szeretném, ha a blog értékesebb lenne. Nagyon szeretném, ha valahogy viszonozni tudnám azt a sok szeretetet amit kapok tőletek.
Nagyon közeli jövőben pedig… paparapaaaam… jövőhéten csütörtökön irány London! Hurráááá :D

Nagyon szépen köszönöm a kérdéseket, és őszintén bocsánatotokat kérem, amiért eddig húztam az időt! Nagyon jó kérdéseket kaptam, kicsit elgondolkoztam magamon és azon, hogy merre a haladok. :) Megírni jó volt, remélem olvasni is az lesz!

7 szavazat alapján

7 hozzászólás ehhez: “Réka végre válaszolt #2

  1. Szeretem olvasni a blogod, mindig feltölt pozitív energiával, így most csodálkozva vettem észre, hogy a feleletek során mennyiszer bántod magad. Mi szeretünk, elfogadunk, tedd Te is ezt. :) ♥

    • Hű, elolvastam ilyen szemmel, és szomorúan láttam, hogy van igazság abban amit írsz. Pedig nem vagyok ilyen alapjáraton, sőt, a ne szidjuk magunkat nagykövete vagyok :)
      Köszönöm a kedves szavakat, és a kedves ejnye-bejnyét is! Rámfért! <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..