Te mit szeretsz magadban? – Nőnapra Nektek!

virág 1

 

Képzeljük el, hogy a lelkünk egy papírlap, amelyen gyűlnek a gondolatok, az érzelmek az életünk eseményeiről. A történetünk íródik rajta, és olyan csodálatos papír ez, amelyen rengeteg minden fér el egyszerre. A papírlapunk lehet sima fehér, vagy rózsaszín kockás is… a lényeg, hogy csak a miénk. Amikor valami rossz történik velünk, a papírunk elázik, kilyukad, gyűrött lesz… amikor valami jó történik velünk, ezek a sérülések kisimulnak, és gyöngybetűk, csodálatos rajzok, illusztrációk jelennek meg rajta. Bár csodálatos ez a papír, hiszen képes megújulni, azért ahogy telik az idő, megmaradnak rajta a nyomok… ahogy a szépség, úgy a sérülések is… Ilyen a lelkünk.

A lelkünk papírlapja, amelyre mi magunk is képesek vagyunk szemet gyönyörködtetőt alkotni, és amelyet képesek vagyunk csúnyán összegyűrni is… pedig ennek nem így kellene lennie. Nem kell így lennie!

Nap mint nap hajlamosak vagyunk bántani, ostorozni magunkat és még csak észre sem vesszük ezt! Ha valaki ránk szól, hogy „ne bántsd már magad” nem hiszünk neki, és ritka csoda az, amikor visszanézve belátjuk, hogy mekkora butaságot csináltunk. Ha mi is bántjuk magunkat, hogyan várhatjuk el bárkitől, hogy csodálatosnak lásson?

Fannival, a Fanni gardróbja bloggerével már régóta igyekszünk blogjainkon azt sugallni, hogy mennyire fontos, hogy szeressük és elfogadjuk magunkat. Nemrég pedig ennek szellemében bloggereknek tettük fel a kérdést: „Te mit szeretsz magadban?” A kérdést, ami amire mindenkinek kell válasza legyen! Úgy alakult, hogy végül csupa hölgy volt az, aki elküldte nekünk a válaszát. És csodálatos válaszok érkeztek, amelyeket néhol meg is könnyeztünk.

Annak, hogy csak lányok válaszoltak egyik oka lehet az, hogy sokkal többen vagyunk a blogszférában. Azonban az is lehet, hogy azét van, mert nőként sokkal hajlamosabbak vagyunk arra, hogy a hibáinkat keressük, de legalábbis arra biztosan, hogy hangosan ki is mondjuk. Pedig mindegy, hogy férfiak vagy nők vagyunk, még csak gondolatban sem szabadna magunkat bántani!

Éppen amiatt, hogy mi nők olyan kritikusak vagyunk magunkkal, nagyon fontos hangsúlyozni az erényeinket, hiszen fantasztikusak vagyunk mi nők! (No nem mintha a férfiakat nem tartanám annak! ;) ) Szóval ha már így alakult, arra gondoltunk, hogy miért is ne Nőnapon osztanánk meg a videót, ezzel is nagyon Boldog Napot Kívánva Mindenkinek!

Mindannyian csodálatosak vagyunk, a lelkünk is az, és éppen ezért fontos, hogy ne bántsuk, hanem forduljunk felé szeretettel, és emeljük ki azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk magunkban.

Erről szól a videó, amelyet fogadjatok szeretettel, és amelynek a végén válaszoljatok Ti is erre a fontos kérdésre!

flower2

5 szavazat alapján

2 hozzászólás ehhez: “Te mit szeretsz magadban? – Nőnapra Nektek!

  1. Sajnos Anyáéknál nem tudok hangot adni a videóra, így holnap tudom megnézni, de nagyon kíváncsi vagyok :) Nagyon szépek a bevezető gondolatok <3 Én is sokat bántottam magam korábban, főleg az általános iskola végén és a gimnáziumi évek alatt, de szerencsére mára olyan emberek vesznek körül, akiknek hála el tudtam/tudom fogadni magam.

  2. Gratulálok a videóhoz és az íráshoz egyaránt. Nagyon jók lettek! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..