Vigyázz! Kész! Posztolj! – Ha nyernék a lottón…

vkp1j

“Az 5 találatos várható főnyereménye a 2014. 45. játékhéten: 880 millió Ft!”

Hazugság lenne azt mondani, hogy nem vágyom arra a rengeteg pénzre, mert mindenki vágyik rá… aki nem annak vagy már akkora vagyona van, hogy neki mindegy, vagy Teréz Anya a felmenői között lehet.  Azt is hazugság lenne állítanom, hogy nem tudnék vele mit kezdeni, mert tudnék, hát persze, hogy tudnék! Számomra  azonban sokkal érdekesebb kérdés, hogy én hogy változnék meg. Nem az életkörülményeim, hanem az, aki én vagyok. Bátran állítanám most, hogy ugyan az maradnék aki vagyok, mert nem költenék ésszerűtlen dolgokra, sokat adakoznék, nem vágnék fel vele , nem lennének mások azok akik körülvesznek. De nem hiszek ebben, mert lehetetlen! Biztos vagyok benne, hogy nagyobb hely kellene a ruháimnak. Sokkal nagyobb… ésszerűtlenül nagy, mert nem tudnék megállni! Biztosan adakoznék, de közel sem hiszem hogy annyit, amennyit most naivan megfogadnék ha meg kellene fogadni, mert biztosan lenne még valami amire inkább kell. Felvágni dolgokkal nem direkt is lehet, de egyébként is óhatatlan a mai online “posztolt” világban.  Hogy ugyan azok vennének-e körül akik most? Ezt szeretném a legjobban elhinni… a családom nyilvánvalóan, de a barátok? Aki igaz barát az úgyis mellettem marad mert csak akkor igaz barát ha nem befolyásolja az anyagi helyzetem, és én is csak akkor vagyok igaz barát ha ez nincs így … ellenben emberek vagyunk és hibázunk és nem kizárt, hogy a pénz, a rengeteg pénz olyan hibákat okoz ami egy emberi kapcsolatban helyrehozhatatlan. Ha nyernék a lottón nagyon remélném, hogy most nincs igazam! És igazából ha végig gondolom, hogy kik a barátaim hiszem is, hogy nincs igazam! De biztos nem lehetek benne … És te?!

Ha megkérdezné valaki, hogy milyen jövőre vágyom, azt mondanám neki, hogy olyanra, amelyikben a gyerekeinknek pont annyit tudunk adni, ami a lelküknek kell,  szeretném hogy a gyerekeink  könnyen meglássák a helyes értéket. Nem szándékom egyértelműen skatulyát gyártan, mert magam is tudok ellenpéldát hozni, de az a tapasztalatom, hogy azok, akik nem kapták meg “azt a babát” vagy “azt a kisautót” azoknak sokkal értékesebb A baba és A kisautó. Nem magyarázom tovább, mert sokat ismételt összefüggés ez, és lehet, hogy csak a nem dúsgazdag emberek nyugtatják magukat ezzel, mert mást nem nagyon tehetünk.  Ha akarunk sem tudunk csak úgy bele csöppeni abba a világba …   csak lottózhatunk :D

Gondoltam leírom nektek, hogy mire költenék 880 millió forintot, de ahogy elkezdtem gondolkozni, határozottan rossz érzés tört rám (nem mellesleg, nem ismeretlen ez az érzés, talán a tehetetlenséghez van a legtöbb köze). Rá kellett jönnöm, hogy nem szívesen ábrándozok olyan dolgokról amikről úgy gondolom nem lehetnek az enyémek. És arra is rá kellett jönnöm, hogy a “Ha nyernék a lottón” listámon a legkomolyabban gondolt tételek olyasmik, amikről komolyan hiszem, hogy lottónyeremény nélkül is az enyémek lesznek. Maximum kicsit lassabban, kicsit kisebben és sokkal-sokkal olcsóbban…de biztosan lélekkel!

 

Az én korábbi {Vigyázz! Kész! Posztolj!} bejegyzésemet itt találjátok:

Kedvenc Évszak

Kedvenc Zenék

Facebookon és Instagramon is megtaláltok.  :) Feliratkozni pedig alább, a komment mezőnél tudtok, akkor is, ha nem szóltok hozzá. Ha kedveltek, követtek, hozzá szóltok, likeoltok, és szerettek akkor az számomra igazi HAB a tortán :)

A többiek {Vigyázz! Kész! Posztolj!} bejegyzéseit pedig  itt találjátok, olvassátok őket is szeretettel :

Mennyire tetszett?

2 hozzászólás ehhez: “Vigyázz! Kész! Posztolj! – Ha nyernék a lottón…

  1. Szerintem ez remek poszt lett! Már az, hogy emberi szempontból közelítetted meg a témát szerintem nagyon pozitív személyiségre vall, hiszen nem egyből a költekezésre gondoltál, de még az adományozás sem volt a fő téma, hanem a lelki változások és ez egy igen becsülendő dolog. :) Én meg szégyellem magam, hogy simán elköltöztetném magam máshová ennyi pénzzel… :D

    • Jaj ugyan már, ne butáskodj! Szerinted ki nem venne egy szép kis (nagy) házat ha nyerne a lottón? Az meg persze, hogy költözéssel jár. Egyébként nekünk is az lenne az első, szóval szerintem ezen semmi szégyellni való nincsen, mindenki vágyik egy igazi, saját otthonra! :) Köszönöm, hogy megírtad, hogy tetszik, nekem ez nagyon sokat jelent! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..