Keddi Kilenc amitől igazi kincs a barátod

2017. 02. 28. 1 Comment

 

Rendkívül szerencsés vagyok, mivel megadatott számomra az, hogy sok barátom legyen, s közülük többekre is igaz legyen mindaz, amiről a mai Kilenc szól. Sok Kincs van az életemben. S még Hálásabb vagyok Istennek azért, mert nem csupán 1-1 emberre igaz mindez, hanem vannak “bandáim”, aminek minden tagjára. Köszönöm Nekik, mert nélkülük nem lehetnék az az ember, aki vagyok!

S nélkülük nehezebb lett volna megírni ezt a bejegyzést is… mert így elég volt csak rájuk gondolni, s a saját életemből kiragadott példákat megfogalmazni… könnyen jöttek a szavak. Van egy pont a kilenc között, ami olyannyira a saját életemből fakad, hogy az ihlette ezt a bejegyzést. De hogy melyik az, az maradjon az én titkom :).

Remélem, hogy Ti is találtok legalább egyetlen ilyen Kincset magatok körül, s ha így van, akkor ragadjatok meg minden pillanatot arra, hogy ezt el is mondjátok Neki!

Az életvidám képeket mint mindig, most is megtaláljátok a Keddi Kilenc Pinterest tábláján, ha esetleg valamelyik megtetszene és kitűznétek :).

1.
Ha azt mondod neki: “Ez most fontos!” Akkor félretesz minden mást. Mert tudja, hogy szükséged van rá, és azt is tudja, hogy rajta kívül még mire van esetleg szükséged: egy csokira, egy doboz fagyira, egy üveg borra egy jó könyvre… vagy rajta kívül semmire.
minta
2.
Ha messze vagytok egymástól, és csak ritka pillanatokban tudjátok keresni egymást, akkor is tudjátok, hogy a másik gondol rátok, és majd onnan folytatjátok ahol abbamaradt legutóbb. De akárhányszor is találkoztok, nem elég, és még a csend is kellemes egymás mellett.
minta
3.
Ha bolondos dolgot szeretnél művelni, és megkéred, hogy tartson veled, akkor a lelkesedése a tiédet is hajlamos felülmúlni, ő is elkezd tervezni, és együtt írhattok újabb vidám fejezeteket az életetekbe.
minta
4.
Ha tényleg hülyeséget akarsz csinálni és megkéred, hogy segítsen neked benne, akkor minden erejével azon lesz, hogy lebeszéljen róla, még akkor is, ha ez hosszú veszekedős órákba telik. Később pedig nem győzöl majd neki hálálkodni.
minta
5.
Ismer annyira, hogy ha szóba kerül, hogy “Mi lenne ha…”, akkor pontosan tudja, hogy arra neked milyen reakcióid lennének, és teljesen igaza is van. Ha pedig a reakciód nem lenne a “legnormálisabb”, ő attól még szeret, te meg nem sértődsz meg azon, hogy kifejti milyen kis dinka vagy.
minta
6.
Nem kell neki több egy pillantásnál, hogy észrevegye valami nincs rendben, de van, hogy írásban beszélgetve is észreveszi ha gond van. Nem fél megkérdezni, de megérti ha nem szeretnél mesélni róla. Tudja mikor van szükséged elterelésre, és mikor bölcs szóra.
minta
7.
Ha az életed felfele ível, és sikereid vannak, veled örül és neked szurkol, ugyanakkor őszintén meg meri beszélni veled, ha most az ő életére ez nem jellemző. Vagy fordítva. Mert nem féltek egymástól és egymás reakciójától, hanem feltétel nélküli a bizalom.
minta
8.
Előfordul, hogy szeretnétek elmesélni egy harmadik félnek, hogy min nevettek mindketten olyan nagyon, hogy szóhoz se juttok, de igazából ha szóhoz jutnátok se sikerülne, mert van, amit csak ti értetek.
minta
9.
Jobbá tesz téged, és tanulhatsz mellette önmagadról. Ha változol, segít, hogy az jó irányú legyen, és elfogadja a változásodat és az élethelyzeted változásait. Megerősítitek egymást a jóban, és tompítjátok egymás rossz tulajdonságait. Mert feltétel nélkül szeretitek egymást.
minta

1 Comment

 • Annszofi 2017. 02. 28. at 16:54

  Ez megint annyira mosolygós poszt lett, jó volt olvasni és bólogatni közben. :)) Kívánom, hogy mindenkinek legyen legalább egy ilyen barátja! Én szerencsés vagyok, több barátomra is igazak ezek a pontok. Akadnak persze hullámhegyek-völgyek, de ez az élet velejárója, változunk, formálódunk folyton. <3

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×