MARK kávéval kínálja a bőröm

2018. 01. 28. 2 hozzászólás

kávés bőrradír

Egyszer írtam már “terméktesztet”, s ahogy szokták mondani, az a bejegyzés kapott hideget – meleget. Rég volt, igaz se volt… de most eljött az ideje egy újabb posztnak, ami szépségápoló termékről szól. Nem teszt. Csak poszt. Mert nem tudok tesztet írni, s beautyblogger se vagyok. De a véleményemet el tudom mondani, s bízom benne lesz akinek ez is hasznos lesz.

A termék amiről most írni fogok, ismét egy természtes összetevőket tartalmazó csoda, s ezzel együtt azt is eldöntöttem, hogyha írok hasonló posztot, annak legalább eme egy kritériumnak meg kell felelnie: legyen természetes (legalább az összetevőinek 80%-ában, de mégjobb ha száz az a százalék) alapanyagú a termék amiről szól. Mert az közel áll hozzám, és mert azt szívesen képviselem. Meg azért is, mert azokkal nincs annyira tele a drogériák polca, így érdemelnek egy kis figyelmet.

Régebben olvastam, hogy az őrölt kávé, vagyis igazából a kávézacc jót tesz a bőrnek. Egy alkalommal ki is fosztottam a kávéfőzőt, s magamra is kentem a zaccot… emlékeim szerint a fürdőszoba legeldugottabb pontja is elfogyasztott egy kis kávét, mivel voltam olyan kedves, hogy megkínáltam… nem kell csodálkozni, hogy az volt az első és az utolsó alkalom is az ilyen jellegű próbálkozásaimat illetően.  Így utólag visszagondolva talán az volt a hiba, hogy csupán száraz kávé volt, amitől nehezen is várhattam volna, hogy ottmaradjon a bőrömön…

A MARK scrub-ot pár évvel eme incidens után néztem ki magamnak, de közeli ismeretségbe csak néhány hete kerültünk. Meg kell mondanom, szerelem volt első illatra. Legalábbis ami a bőrradírt illeti.

kávés bőrradír

Az arcvízzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy maga a víz nagyon szimpatikus, tetszik nekem – s azt csak most látom a MARK oldalán, hogy akár hajtonikként is használható – és a kiszerelésről is abszolút elmondható, hogy hosszan elegendő, főleg a spriccolófej miatt, ami nem engedi a pazarlást. Nekem pusztán ez a narancsvirág illat okozott némi csalódást, de ez csak ízlés kérdése. Fanyarabb illatra számítottam, s ez inkább az édes illatokat kedvelőknek kedvez – már amennyire én értek ahhoz, hogy egy-egy illatnak milyen jellege van. Általában inkább csak azt tudom, hogy tetszik-e vagy sem.

kávés bőrradír

Nos a bőrradír többszörösen kárpótol az illatokat illetően. Szívem szerint nem a fürdőbe mentem volna vele, hanem azon nyomban a konyhába, hogy lefőzzek egy adagot a csodás illatú kávéból, de aztán végül a józan ész döntött. Aznap már kávéztam. :)

Komolyan olyan illata van, ami miatt már megéri birtokolni. Néha csak úgy kinyitom a csomagolást és szaglászom. Apropó csomagolás. Az lett a taktikám, hogy a fürdőben csak egy kis adagot tárolok egy kicsi dobozban, mert nem tűnik túl vízállónak a végleges csomagolás, meg amúgy is száraz helyen kell tartani. Viszont igényes, és egyébiránt a dobozt is nagyon szeretem. De a dobozmániámról már esett szó. Volt a kis csomagban egy jópofa zokni is, ami feldobja a szürke hétköznapokat. Klassz kis csomagok vannak összeállítva ami azt gondolom, hogy remek meglepetés lehet a szeretteinknek egy-egy alkalomra.

kávés bőrradír

Nah, de hogy a lényegi részről is írjak, mint bőrradír is nagyon tetszik nekem. Egészen kicserélődik a bőröm a használat után, sima lesz, és illatos. Ugyan hosszútávú tapasztalatról még nem tudok beszámolni, de mintha-mintha segített volna a bőrömnek, hogy szebb legyen. Erről majd később tudnék nyilatkozni.  Viszont az azt gondolom sok mindent elmond, hogy a férjem külön megkért már kétszer is, hogy legyek oly szíves a hátára kenni némi narancsos csokis kávét :).

Azt gondolom álszentség lenne nem kitérni az árára. A három-négyezer forint nem mondható olcsónak. A 150 g bőrradír amit ezért kapunk minden bizonnyal hosszasan elegendő, főleg ha az ember lánya nem kapkod a felvitellel, mert akkor nem pereg mindenfelé. Merthogy egy kevés is elég belőle. Azt tudom kijelenteni nyugodt szívvel, hogy ez amolyan önmagunkat kényeztetős termék, amit ajándékba kaphatunk magunktól (vagy mástól), s nem az a fajta amit én csak úgy gondolkodás nélkül betennék a kosárba. Én az a fajta vásárló vagyok, aki a hasonló termékek megvételére alkalmat keres, mert azért nem engedhetem meg magamnak mindig. Most ugyan ajándékba kaptam – vagyis egészen pontosan a munkámért cserébe  – de ha elfogy, bizonyára felkerül a kívánságlistámra, ahol azok a dolgok vannak, amikkel önmagam szoktam meglepni. Főleg mivel annyiféle csuda jónak ígérkező illatú termékük van! És azt is gondolom, hogy megérdemel mindenki néha egy kis kényeztetést, mert különben kár is dolgozni a pénzünkért.

kávés bőrradír

Szükség van a mindennapokban arra, hogy az ember lánya szánjon egy kis időt az otthoni wellnessre, ha csak öt percet, amikor leradírozza a bőrét, akkor csak annyit… ha pedig akár egy hosszan habfürdőzős, bőrradírozós, gyertyás illóolajos órát, utána egy kis kávézással vagy teázással és olvasással akkor annyit. Nekem mindenképpen szükségem van ilyesmire néha, mert az agyamat kikapcsolni komoly erőfeszítés, s az ilyesmi egy kicsit használ, hogy utána jobban működjön. És azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Jól gondolom?

kávés bőrradír

2 hozzászólás

 • Boglárka Bokor 2018. 01. 29. at 21:07

  Csoda finom illata és hatása lehet! Én az a típus vagyok akinek a sima kávézacc illatmentes tusfürdővel összekeverve nagyon bevált a bőrömre, még ha a zuhanyzó utána tiszta kávé is :D

  • Reka 2018. 01. 30. at 08:47

   :) Igen, nagyon jó illata van!!!
   A kávé egy csodaszer. :)

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×