Keddi Kilenc amitől nem függ, hogy ki vagy

2016. 10. 04. 4 hozzászólás

Hajlamosak vagyunk skatulyákban gondolkozni amikor valakiről véleményt alkotunk. Nincs ezzel semmi probléma, az agyunknak kell egy rendszer, főleg ha olyan megfoghatatlan és feltérképezhetetlen “dolgokról” van szó, mint az emberek és a hozzájuk fűződő viszonyunk. Így aztán mindannyiunknak van egy szempontrendszere, amiben elhelyezzük a másik embert. Néha egészen buta szempontok.

 

Viszont most nem arról szeretnék írni, hogy mi hogyan ítélünk meg másokat, hanem hogy mit gondolunk arról, hogy mások mi alapján ítélnek meg minket.

Számtalan dolog van az életünkben, amelyek miatt szorongunk, holott igazából nem ezek a dolgok a lényegei annak, hogy kik vagyunk. Persze, meghatározzák a személyiségünket, az életünket, de nem ezektől a dolgoktól leszünk többek vagy kevesebbek, mint bárki más.

Szóval engedd el a szorongásaidat az alábbiak miatt, mert ettől fontosabb dolgoktól vagy Te igazán Te!

Egyetértesz? Hozzáfűznétek valamit? Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok!
A komolyabb téma mellé pedig vidám őszi hangulatú dekorációkat “hoztam”, amelyeket megtaláltok a Keddi Kilenc pinterest tábláján is.

1.
A centijeid
A testünk nem elhanyagolható, mert egy olyan ajándék amit meg kell becsülni, amit óvni kell és szeretni. Mert valami sokkal fontosabbnak a hordozója: a lelkünknek. És a lelkünk sérülései amelyeket az okoz, ha azt hisszük, hogy a testünk kinézete határoz meg minket, csak nagyon nehezen gyógyíthatóak. Ne helyezd a külsőd önmagad esszenciája fölé!
minta
2.
A ruhatárad
Tudjuk, “Nem a Ruhat eszi az embert” (megvan a vicc?). Borzasztó sokszor bántott már, hogy nem éreztem magam elég csinosnak, és ettől Szürke Kisegérré váltam, így saját magamnak is mondom: Igen, lényeges, hogy hogy érzed magad a bőrödben, amihez az általad viselt ruhák nagyban hozzájárulnak. Ellenben nem a ruházatunkon múlik, hogy mennyire vagyunk értékes emberek, és semmivel nem vagyunk kevesebbek ha kevésbé tudunk “trendin” felöltözni, mint mások.
minta
3.
A szépségápolási “rutinod”
Ígérem ez az utolsó “külsőség”, de fontosnak tartom kiemelni: Nem vagy kevesebb, ha nem sminkeled magad, nem vagy kevesebb, ha sminkben érzed jól magad. Akkor sem vagy kevesebb, ha nem jársz fodrászhoz, és attól sem, ha nincs szabályosra szedve a szemöldököd és nem tudod a legújabb körömtrendeket. Nem vagy kevesebb, ha időt és pénzt áldozol a külsődre. És több sem vagy mint más, ha mindezeket teszed vagy néha teszed.
minta
4.
A családi állapotod
Attól, hogy kapcsolatban vagy, vagy házas, vagy egyedülálló, attól, hogy van gyermeked, vagy nincs nem vagy más ember mintha ezek nem így lennének. Sokszor ezek az első információk amiket egy idegenről megtudunk, és hajlamosak vagyunk megítélni valakit ezáltal. Igen, lényeges, hogy kik vesznek körül, és milyen módon, de nem ez az ami elsősorban meghatároz téged. Mert végtére is mindannyian Magunk vagyunk.
minta
5.
A barátaid mennyisége
Az előző gondolatot folytatva… Az, hogy hány barátod van szintén nem fogja megmondani ki vagy, maximum csak azt, hogy milyen társaságokban forogsz, milyen lehetőségeid vannak az életben. Nem a barátaid számától leszel több vagy kevesebb, hanem hogy hogyan viselkedsz és hogyan fordulsz azokhoz a barátokhoz. Sőt talán még jobban számít, hogy a nem barátokhoz hogyan fordulsz.
minta
6.
A kütyüid
Emlékszem gimi elsőben szurkoltam, hogy csak valaki meg ne kérdezze, hogy “és neked milyen telefonod van?” Akkoriban kezdtek bejönni a kisebb telefonok a “bunkofón” helyett, de nekem még téglám volt… Milyen buta voltam, hát nem igazán mindegy?!? Örüljünk, ha a nekünk legmegfelelőbb technika tud minket szolgálni, de ne szégyenkezzünk, ha ez nincs így!
minta
7.
A jegyeid
Rendben, elismerem, ha valaki mindenből konstans rossz, lusta és nemtörődöm az számít, de én nem róluk beszélek. Hanem azokról, akik görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy ne csússzon be egyetlen rossz jegy sem, mert akkor összedől a világ. Jelentem: nem dől. Nem úgy nyersz meg magadnak bárkit is, hogy közlöd, hogy XY vagyok és mindenből kitűnő, hanem a személyiségeddel és az intelligenciáddal, amit pedig nem lehet osztályozni.
minta
8.
A munkahelyed
Nagyjából a harmadik információ egy kezdődő ismerkedés során: “És mivel foglalkozol?”. Ha pedig ne adj Isten éppen nem sztárszakma amiben dolgozunk, akkor jön a mentegetőzés, az asztalalábújás, a kitérő válasz. Kérdem én: Miért? Sokszor csak a véletlenek összjátéka, hogy hol kötünk ki, hogy mivel keressük a mindennapi betevőnket. Igen, nekünk számít, hogy mi az, de csak magunk miatt fontos ez, és nem azért, hogy más milyen ítéletet mond a munkánk alapján rólunk. Mert az a más sok mindent nem tud, és mert a munkánk mellett még sokszínűek lehetünk.
minta
9.
A hátad mögött elsuttogott szavak
Szinte kivétel nélkül minden ember mondott már valakiről valamit a háta mögött. Jót is, rosszat is. Hány olyan pletykálkodásra emlékszel, amire már azóta nem is emlékszel? :) Ennek alapján, úgy vélem tényleg nem számít, hogy mit beszélnek a hátunk mögött, mert amíg senki nem mondja a szemünkbe, addig tényleg nincs jelentősége a mi életünk szempontjából. Szóval igazán nem érdemes ezen bosszankodni, és aggódni.
minta

4 hozzászólás

 • hujbertzsu 2016. 10. 05. at 15:33

  Nagyon igaz minden pontja, már csak be kellene tartanunk… Tudjuk, hogy jó lenne, de mégis nehéz… Vagy csak nekem? :O

  • Reka 2016. 10. 06. at 13:13

   Nem csak neked :) Ez ilyen emberi dolog lehet.

 • Diana (Mind of Mine) 2016. 10. 06. at 12:38

  Annyira egyet tudok érteni minden ponttal! De sajnos ilyen az ember: tudja mit kellene vagy mit nem, mégis az ösztönei vezetik. Nehéz nem beskatulyázni másokat és magunkat. :(

  • Reka 2016. 10. 06. at 13:13

   Igen, de talán már az is valami ha tudjuk, mert az már egy lépés…

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×