Kedves Dorothy, képzeld díjakat kaptam!

2016. 05. 06. No Comments

Fotó: Fénylabor

Jó érzés amikor díjat kap a blog, mert igazából azt hiszem a bloggerekben és így bennem is kényszeres vágy van a visszajelzésre, ezek a díjak pedig egy igazán kedves fajtái ennek. Az elmúlt hónapokban nyolc ilyen elismerést kaptam, ami hihetetlenül sok és nagyon-nagyon jól esik: két Liebster (Kedves) díjat és hat Dorothy díjat! Nem is szép tőlem, hogy eddig egyetlen pisszenés sem hangzott el tőlem velük kapcsolatban, csupán csak megköszöntem őket az illetékeseknél.

Egyszerűen nem találtam meg a helyet és az időt, amikor leülök és megírom ezt a bejegyzést, mert…  72 tényt kellene írnom 6 blogról, 72-t a sajátomról, 72 kérdést feltenni és 72 kérdésre válaszolni… csak a Dorothy díj esetében… és még ott lenne 22 kérdés, 22 tény a Liebster díj esetében. (Mindkettő egy blogger berkeken belül futó “barátságkönyvszerű” kedves elismerés, amelyről bővebben tudtok tájékozódni ha ellátogattok azoknak az oldalára, akiktől én kaptam)

Így hát engedjétek meg nekem, hogy most meglehetősen tömörítve tegyek eleget eme elmaradt kötelezettsége(i)mnek.

Dorothy díj:

Moi et ma vie – Lia

Lia Blogja egy végtelenül őszinte és kedves kamaszblog.  És nem, ez nem sértő jelző részemről! Végig mosolyogva olvastam a sorait. Felidézte bennem a régi emlékeket, hogy milyen is tininek lenni…milyen nehéz néha és közben milyen izgalmas! Csak így tovább Lia, nagyon szerethető a blogod!

Lia kérdéseiből:

Milyen témában olvasol szívesen blogot? 

A motiváló  és személyes blogokat szeretem leginkább, de követek néhány divatblogot és 1-2 könyves blogot is.

Mi az, ami elengedhetetlen számodra az íráshoz? 

Van egy adott állapot, amit feltehetően ihletett állapotnak hívnak. Enélkül nem tudok írni. Ehhez kell ugyebár az idő is, hogy éppen ne legyen semmilyen halaszthatatlan dolgom, amikor ilyen állapotba kerülök. No meg persze legyen hol írni… tehát egy notesz-toll, vagy egy billentyűzet-monitor működőképes kombinációja :)

Göndör fürtös világom – Ildikó 

Ildikó írásait már régóta olvasom, majdhogynem a kezdetektől. Szeretem a motiváló, az elgondolkodtató és a melankolikus írásait. Egyszerűen szeretem a stílust, ahogyan életéről, érzéseiről, gondolatairól mesél. Elgondolkodtat, megmosolyogtat.

Ildikó kérdéseiből:

Mi fog meg egy új blogon? 

Lehet, hogy felszínesség, de számomra a design kérdése nagyon fontos. Ha egy blog jól néz ki, azt mutatja, hogy aki írja az igényes annyira, hogy időt és energiát szánt a blogjára. Meglehetősen vizuális típus vagyok, így szégyen vagy sem, de ami elsősorban megfog, az a design. Ellenben az semmit nem ér tartalom nélkül, szóval ahhoz, hogy maradjak is, az is kell.

Hogy éled meg az alkotói válságot?

Csöndben várva. Ha nem írok, az azért van, mert nem tudok. Igyekszem nem marcangolni magam ilyenkor, persze nyilván ez elkerülhetetlen. Aztán egyszer csak megjönnek a szavak, és írok.

Élményképek – András

Ennél tökéletesebb blognevet keresve sem találhatott volna András. Nála tényleg rengeteg kép és élmény sorakozik egymás után. Talán minden pislogásával készít egy-egy képet, így megosztva velünk az élményeit, láttatva velünk amit ő lát.

András kérdéseiből:

Hogyan választasz címet egy blognak vagy egy bejegyzésnek?

Először írok neki valami egyszerű címet, majd megírom a bejegyzést, és a végén visszatérek a címére.

Előre eltervezed, miről írsz, vagy csak úgy jön belőled?

Előre eltervezem a témát és az első néhány sor is kialakul a fejemben, majd leülök írni, és a többit hozza magával az első mondatok után leütött pont, ami aztán néha még a témát is átalakítja.

Adrianadesign  – Adriana

A blogra érkezve egy gyönyörű, mosolygós lány fogad. Nem ismertem eddig a blogját, így dupla öröm a díja. Ennek oka – mármint, hogy nem ismertem –  egyszerű: ritkán olvasok szépségápolással foglalkozó blogokat. Azonban Adriana oldalára mégis vissza-vissza térek első találkozásunk óta. Kedves, sokszínű és vidám a blog. Azt hiszem maga az írója is ilyen lehet.

Mit viselsz most?

Fehér pólót, fekete farmert, sötétkék “csipkés tornacipőt”. – Hát ezt nem vittem túlzásba ma reggel :)

Hiszel a lélekvándorlásban?

Én Istenben hiszek, és abban, hogy a lelkünk valami sokkal több mint amire gondolnának. No meg a boldogságban is hiszek :)

Emlékbuborék – Niki

Nikivel az első “találkozásom” Instagrammon volt, de nem emlékszem másra, csak ezt tudom biztosan. Blogját előszeretettel olvasom, de mint Adrianaánál, nála is inkább azokat a posztokat, amik nem a szépségápoláshoz kötődnek. Már az előző blogjáról is “tudtam”, a Lakkjegyzetről (ugye az insta :)) , de én jobban szeretem az Emlékbuborékokat, és örültem, hogy ezt a személyesebb hangvételő blogot is létrehozta. Kellemes olvasnivaló!

Niki kérdéseiből:

Mi volt a legnagyobb élményed a blogoddal kapcsolatban?

Amikor jelöltek a Digital Divasra. HIHETETLEN még mindig! Tényleg az… és nagyon hálás vagyok a rengeteg segítségért és támogatásért férjemnek!!! <3

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amikkel rendelkeznie kellene minden bloggernek?

Bátorság, őszinteség, önismeret, lelkiismeret, kreativitás, alázat

GLAMIFY – Christina

A Glamfy blog egy igazán igényes és szép beauty blog. Christina gyönyőrű, és gyönyörűen sminkel is, a termékeknél kedvesen, körültekintően fogalmaz. Nagyon érdekel a személyisége, bár csak annyit találtam róla, amit a Dorothy kapcsán leírt magáról.

Christina kérdéseiből:

Min változtatnál, fejlesztenél a blog kapcsán?

Egy kicsit a designon szeretnék egy ideje, de igazából nem merek, mert ez annyira én vagyok! Továbbá az aloldalakt már régóta gatyába szeretném rázni. Fejleszteni nem is a blogot, magamat szeretném, hogy kialakítsam azt az idő beosztást, ami heti 2-3 bejegyzést tudna eredményezni.

Mit gondolsz a beauty blogokról? 

Már-már kínosan érzem magam, hogy ennyiszer leírtam, hogy nem olvasok beauty blogokat, uh még jó, hogy jött ez a kérdés :). Egyszerűen nem olyan a természetem, hogy utána olvassak egy-egy terméknek. Én a boltban döntöm el, hogy tetszik-e valami vagy nem, és kipróbálás útján, hogy újraveszem-e vagy nem. Sőt, alapvetően márka-hű sem vagyok, bár az utóbbi időben egyre inkább Catrice és Himalaja Herbals “rajongó” lettem.  Ettől függetlenül elismerem a beauty bloggerek munkáját, mert sokaknak nagyon sokat segítenek a tanácsaikkal. És egy-egy sminkvideót néha én is megnézek. (tudom, nem csak sminkekről szólnak a beauty blogok, de másban tényleg abszolút érdektelen vagyok, sajnálom… így is rengeteget fejlődtem mióta blogolok, mert így ugye jönnek azért “szembe” velem az információk :) )

Liebster díjat a The momets of life blogerétől Szonjától kaptam, és Esztertől, az Astrid – Én is a vénuszról jöttem bloggerétől. Engedjétek meg, hogy ezt a két díjat is zippeljem, remélem senki nem haragszik meg rám!

11 tény rólam:

 1. Rágom a körmöm – fúj – és eddig minden kísérletem ennek a rossz szokásnak a leküzdése érdekében kudarcba fulladt, de nem adom fel! Volt már 3 hónapos “tiszta” időszakom is  – micsodateljesítmény! :)
 2. Híresen figyelmetlen tudok lenni… ami néha nagyon vicces, máskor borzasztó kellemetlen
 3. Fogalmam sincsen milyen a zenei ízlésem, azt tudom csak, hogy a technótól egy idő után ideges leszek, a rapet pedig nem szeretem, csak ha mondjuk egy zeneszám egy részében van. De ezen kívül tényleg majdnem mindent szeretek a népzenétől a klasszikus zenén át a popon keresztül a rock zenéig.
 4. Énekkaros voltam, és ez volt a legjobb gimis döntésem
 5. Nagyon nem tudok rendes naplót írni… van vagy három amibe belekezdtem, de…. áh, esélytelen és már nem is akarom.
 6. A férjemmel idén lesz 9. éve, hogy együtt vagyunk
 7. Jövőre lesz a 10. érettségi találkozóm
 8. De még mindig elkérik néha a személyimet
 9. Kisbaba koromban egyszer babakocsistól beleestem egy kis medencébe, fejjel előre…
 10. Egy alkalommal úgy mentem haza iskolából, hogy azt hittem elhagytam a fél zoknimat tesióra után… de nem, csak egy lábamra húztam kettőt. (Lásd 2. pont :D )
 11. Nagyon nehezen szedek össze magamról tényeket, ez most 20 percembe került.

 

Eszter kérdéseiből:

Ha a múltból vagy jelenből beszélgethetnél bárkivel, ki lenne az?

Nagypapáimmal

Van házi állatod?

Füles a “vizslabrador” keverék kutyánk :)

Melyik a kedvenc könyved?

Nincs olyan, mert túl sok van.

Mi bosszant fel a legjobban?

Az álszentség és a rosszindulat … és az, hogy ennyi minden múlik a pénzen.

Mi volt az óvodai jeled?

Mérges galóca :D

 

Szonja kérdésiből:

Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

 Fogorvos, pincérnő és színésznő

A blogolás mennyire része a mindennapjaidnak?

100%-ban, még ha nem is kerül fel semmi a világhálóra, akkor is állandóan ott egy kis szegletében az agyamnak

Van olyan téma amiről nem írnál? Ha igen miért?

Több ilyen téma is van. Van ami magánügy, van amiről nem vagyok kellőképpen tájékozott, és van ami túlságosan megosztó kérdés, és nem tenném ki a blog alapvetően HAB-os felületét parázs, fölösleges vitáknak.

Mi az, ami bármikor jókedvre derít?

A tó kis falunk mellett, ahová nemrég költöztünk – (de nem haladtunk, ezért nem is meséltem az otthont teremtünk projektről)

Szerinted mi a legfontosabb az életben?

Hogy tudjunk a másik ember szemével tekintetni a dolgokra.
Mi a kedvenc idézeted?

A tegnap előtt (május 4.) szülinapos Audrey Hepburn talán leghíresebb idézete:

“Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Rólam

Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

INSTAHAB

Legnépszerűbb Bejegyzések

Címkék

×