Keddi Kilenc Tény amit nem tudnál, ha “tökéletes” életed lenne

2015. 05. 26. 7 hozzászólás

Nem hiszek a Tökéletes életben. Szerintem nincs olyan, mert minden életnek megvan a maga tökéletlensége, és talán ettől lesz tökéletes. Mégis korunk egyik nagy “vívmánya”, hogy online szinte bárki élhet “Tökéletes” életet, akár a mesebeli hercegnők az “és boldogan éltek” részben. Mindenki tudja mire gondolok. Azokra a képekre, amikor szinte feljajdulnál, mert miközben te dolgozol, ő feltölti, hogy éppen egy Párizsi teraszon reggelizik, mert mikor te csatakosan cammogsz haza rém fáradtan ő éppen fitneszteremben selfiezik, és persze tökéletesen néz ki. Mert miközben te a sajtos zsömlédet majszolod, ő éppen óriási és változatos ételekkel teli tálat mutat neked. Nem ítélem el ezeknek a képeknek a feltöltését, ne értsetek félre! Én is szeretek szép és harmonikus képeket feltölteni, és az én életem is tökéletes képet mutat – mert számomra az is ;). Egyszerűen csak nem látunk ezek mögé a képek mögé és a sóhaj, amely felszakad belőlünk, hogy bárcsak a mi életünk is ilyen tökéletes volna, csak annak szól, amit mi elképzelünk róla, a képei alapján. Sok szabadidő, sok pénz, csodálatos utazások…

Ha az általunk elképzelt és vágyott “Tökéletes” életet élnénk, akkor azonban nem tudnánk az alábbiakat.

 

1.

Milyen boldogság az, amikor egy hosszú és nagyon nehéz munka végére pontot teszel. Abban a pontban ott van minden munkád, szíved és lelked, álmatlan óráid, félelmeid, és szörnyeid amiket sikerült legyőzni.

minta

2.

Hogy mennyire jó érzés, hulla fáradtan bemászni a kis zuhanykabinba, és magadra engedni a forróvizet, ami lemossa rólad annak a napnak az összes nehézségét, nyűgét, hidegét és melegét.

minta

3.

A pénteki túlóra igenis túlélhető, és mint minden edzőtábor, ez is erősebbé tesz… Főleg ha van kávé és csoki vagy tea és gyümölcs – vagy mind a négy.

minta

4.

Hogy zuhogó esőben sétálni akár felszabadító érzés is lehet, sőt ezt lehet tetézni egy kis pocsolyában ugrálással is, mert van amikor már nem számít.

minta

5.

A szomszéd utcába eljutni néha pont akkora sikerélmény, mit a világ másik végére. Főleg, ha a főnök megkér, hogy gyorsan szaladj még el valamiért, de te a mára tervezett prezentáció sikerének érdekében a legszűkebb szoknyád, és a legmagasabb sarkú cipődet vetted fel.

minta

6.

Hogy micsoda megkönnyebbülés, hogyha az utolsó után egy pillanattal odaérsz ahová kell, és még el tudod intézni amit feltétlenül el kell. Mert útközben már az egész életed lepergett előtted, és a magyarázatok és miértek ezreiből egy sem lett volna elég jó.

minta

7.

Mennyi csodálatos, boldog és pihentető élmény belefér egyetlen hétvégébe – akár otthon a szobádban is.

minta

8.

Hogy mekkora szabadságot jelent csak úgy leülni egy lépcsőre, a járdaszegélyre, a földre, a fűbe, egy kőre vagy egy farönkre és nem törődni azzal, hogy mit gondol más és hogy mi lesz a ruháddal.

minta

9.

Hogy mennyire felhőtlenül lehet nevetni azon, ha nekimész a zárt ajtónak vagy az ágy mellé ülsz vagy valami eszméletlen hülyeséget kérdezel. Vagy csak úgy, magadon.

Képek forrása: Jirka Väätäinen

7 hozzászólás

 • Hanna 2015. 05. 26. at 23:57

  Már megint fantasztikus lett a Keddi Kilenc!

  • Reka 2015. 05. 27. at 08:34

   Köszönöm Hanna!!!

  • kéktoll (-; 2015. 05. 27. at 21:08

   egyet értek, Hanna :) én egyedül azt sajnáltam, hogy csak 9 pontból állt a lista – bár ha megvártad volna a következő ‘k’-s számot,Réka,akkor meg már nem bírtuk volna a hosszát :D

 • Rácz Ferenc 2015. 06. 04. at 06:39

  Elolvastam, jó amiket írsz. És valóban, a lényeg hogy ne irigyelje az ember mások életét. Pusztán 2 dolog miatt sem: 1, nem látsz mögé, mi a háttér, milyen problémákkal küzd az egyén, mit tesz azért hogy ezt a színvonalat fenntartsa (különösen lányokra gondolok, akik képesek egy bizonyos kapcsolatban élni, pusztán anyagi érdekből a valódi szerelem/szeretet helyett. 2, lehet neki ez az élet!, hogy eljut helyekre és jól megosztja ezeket a képeket FB-n, ezzel bizonyítva, hogy az Ő élete igenis jó, és lehet irigyelni. Nos pont az ilyen emberek életét nem élném szívesen. Van aki egész évben megvon magától mindent, hogy egy ilyen nyaralásra elmenjen és a képeket közzé tegye ismerősei körében – konkrétan van ilyen ismerősöm, szóval ismerem ezt a típust.

  • Reka 2015. 06. 05. at 13:12

   Köszönöm szépen. :)
   Szerintem egyébként nem az a lényege, hogy megossza, hanem neki az az élmény amit ott kap úgy lesz teljes, mondhatni pont az i-n, hogy megosztotta. És nem elsősorban a megosztás és mutogatás miatt gyűjt, hanem az élmény miatt. Legalábbis szeretném ezt hinni. :)

   • Rácz Ferenc 2015. 06. 21. at 18:53

    Most hogy írod, lehetséges. Viszont valljuk be: irigységet gerjeszt(het) még a jobb szándékú emberben is :)

 • DoRcY 2015. 06. 08. at 10:40

  nagyon jó gondolatok :) tényleg örülni kell az apró dolgoknak is!

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×