DIY

Lánybúcsú dekorációk

2014. 09. 25. 2 hozzászólás

 

Az idei nyár kicsit az esküvőkről, és a hozzájuk tartozó lánybúcsúkról is szólt. 4 esküvőn voltunk, ebből két menyasszony lánybúcsújának a szervezésében is részt vettem. Ha úgy nézzük ez a nyár 12 hétvégéjéből 6.  Szóval, igen … kicsit szólt ez a nyár az esküvőkről és a lánybúcsúkról. De be kell vallanom valamit. Függő vagyok. Esküvő és főleg-főleg dekoráció függő. Nagyon! Egyesek ezt már betegségnek titulálnák. Egyesek szerintem már a pszichológust is próbáltak hozzám hívni, de még nem regisztrált betegség az esküvőtisz dekoritiszt, így elküldték őket. Szerencsémre. :)

Függőségem bizonyítékául szeretném nektek megmutatni annak a két lánybúcsúnak a dekorációját, amit többek között én is szerveztem. Mindkettő bizonyos tematika köré szerveződött. Annáé Tengerpartos volt, Emeséé pedig Hercegnős. Mindkét téma dekorációjába szívesen ugrottam fejest. Férjem a megmondhatója… egy ideig minden fehérben és kékben úszott a szobában, aztán nem sokkal később jött egy óriási rózsaszín hullám.

TENGERPART

A tengerparti témájú lánybúcsún a „dress code” bézs és kék volt, és ennek megfelelően a dekoráció is ezekben a színekben pompázott. A menyasszony a feladatok egy részét palackpostában kapta, melyeket kis kötéllel rögzítettem, hogy könnyű legyen kivenni az üvegből. A palackok egy része a dekorációba volt elrejtve, ide-oda felakasztva. Mégis azt vette észre a legnehezebben, ami simán csak az asztalra volt téve :). A színeken kívül a kagylók is megjelentek itt-ott, és ez az apróság nagyon hangulatossá tette az egészet.

2

Menyasszonyunk ruházata egyszerű volt, mivel a tengerparthoz egyébként is egy lazább viselet illik. Kapott a nyakába egy kis pom-pom füzért, melyet az unokatestvérei csináltak.

3

Az egyik kedvenc elemem a papír függöny, amely élőben lényegesen jobban mutat mint itt a képen, bár szerintem itt is látszik azért. Kitűnően alkalmas arra, hogy egyszerű falfelületeket eltakarjunk és feldobjunk vele. Amíg el nem készült többen is hitetlenül álltak hozzá, de később mindenki elismerte, hogy valóban nagyon szép. És mennyire egyszerű! Semmi mást nem csináltam, minthogy előre felvagdostam (összetekert állapotban) kb 10 csomag – természetesen a megfelelő színekben pompázó – krepp papírt, majd ott a helyszínen széttekerés után egy spárgára tűztük tűzőgéppel, és a spárga két végét felkötöttük.

Szintén elengedhetetlenek a pom-pomok, melyek pontosan annyira pompásak és pontosan annyit adnak a dekoráció hangulatához, amennyire macerás őket elkészíteni. Például  itt megnézhetitek,hogy hogyan kell, de nagyon sok oldalon olvashattok még róla.

4

Mivel kerti partit terveztünk –és a jó időért sokat imádkoztunk – ezért mécses tartók is készültek. A megunhatatlan befőttes üveg köré vontam lyukacsos kék illetve bézsszínű anyagot, majd apró kagylókat ragasztgattam rá. Összesen, ha jól emlékszem 11 készült, meglepően gyorsan.

Szintén kézzel készültek só-liszt gyurmából tengeri csillagok és kagylók, melyeket unokahúgaimmal (7 és 6 évesek) készítettünk. Nálunk aludtak, és gondoltam kössük össze a kellemeset a hasznossal. :)  A lányok hihetetlenüle ügyesen formázták a kis csillagokat, sőt kagylókat is csináltak anélkül, hogy megmutattam volna az hogyan készül. Szuper füzér lett belőlük! Többször is felsóhajtottak közben, miszerint mennyire jó lesz nekem ezen a bulin, és bárcsak ők is jöhetnének. Kis édesek! <3

6

5

Illetve személyes kedvenceim a szélforgók voltak, amelyeknek elkészítése óvodában valahogy sokkal-sokkal egyszerűbb volt. A problémát nem is maga a szélforgó okozta, hanem annak rögzítése a hurkapálcához. Hosszú órák tanakodása és némi tanácstalanság után aztán végül ez is sikerült. Pedig nem sokon múlt, hogy lemondok erről az ötletemről. Azt hiszem kár lett volna.

A papír szívószál elmaradhatatlan kellék volt, és természetesen mi másból ittunk volna, mint befőttes üvegből. Szerintem nagyon mutatós! A körmöm – melyet akkorra kivételesen sikerült hozzám képest egész hosszúra megnöveszteni – is természetes volt, hogy bézs és kék színű lesz, a hajunkba pedig fehér virág került – melyet előtte a látható módon, megnyomorgattam. :)

7

A lánybúcsú egyik játéka, mely szintén palackposta formájában készült, az volt, hogy az ifjú párnak kellett üzenetet hagyni az 1. az 5. és a 10. házassági évfordulóra. Kicsit későn jutott eszembe az ötlet, így kevesebb üzenet érkezett, de szerintem így is mókás lesz majd kibontogatni őket évek múlva. :)

8

10

9

Ahogy ment le a nap, a mécsesek egyre szebben mutattak, a grillezett husi illata és a megfelelő mennyiségű –se nem sok, se nem kevés – pálinka is hozzájárult ahhoz, hogy igazán jó atmoszféra teremtődjön ebben a kis tengerparti közösségben.

 

 HERCEGNŐK

A Hercegnős lánybúcsún nyilvánvalóan, rózsaszín (és fehér) volt a dress code. Remélem eszetekbe sem jutott volna más színt választani. Na azért!!! :D

Itt is felfedezhetitek a függönyt és pom-pomokat… (nahát!) illetve csatlakozott a repertoárhoz – sok minden más mellett –  jó néhány girland, tortacsipke pom-pom, nagy kerek lampionok és egy felirat is ;).

11

20

A történet szerint (melyet a Meghívójában kapott meg  Emese), a Kismadarak nekünk Hercegnőknek, elcsiripelték, hogy férjhez kíván menni egy Herceghez, és ezáltal ő is Hercegnő lesz. Annak érdekében, hogy nehogy szégyent hozzon ránk (Hercegnőkre) a Hetedhét Országra Szóló Lakodalmán, segítjük a felkészülését és személyesen szeretnénk majd megbizonyosodni arról, hogy Feleségnek és Hercegnőnek is alkalmas lesz (kapott a meghívóval együtt egy könyvet, melynek címe A Tökéletes Menyasszony)  Ahhoz, hogy ruházatát megkapja, többek között a Herceg édesanyját, a Királynét kellett dicsérje, miközben fején egyensúlyozza kedvenc meséskönyvét – hogy lássuk, hogy az egyenes tartás és a tisztelet is megvan benne :).  Az alábbi képen látható pozitúra, egyik a Tökéletes Menyasszony című könyvben szereplő mutatvány, ami a könyv szerint a megnyugvást szolgálja. Hát nem tudom. :)

12

A menyasszony ruházata ezúttal Hercegnőhöz méltó volt. Csináltunk neki (ombre!) csini-óriási szoknyát, kapott Princess Emese feliratú pólót, tiarát, fátylat, kitűzőt… szóval Hercegnővé avanzsáltuk, na! :)

Mikor írtuk a meghívóját, jó sokat gondolkoztunk azon, hogy miket kelljen hoznia magával (ezúton szeretnék elnézést kérni a „jó sok gondolkodásért” tisztelt T. P. és I. uraktól :D ), végül az alábbiakra esett a választásunk: aranyalma, egy marék lencse, hamuban sült pogácsa, a város kulcsa, valamit alkalomhoz illő hálópendelye és kedvenc mesekönyve. Továbbá ajándékot kellett hozzon nekünk, jobban mondva „Ajándékot a Hercegnőknek hozzon is meg nem is”. A megoldás zseniális volt:  egy csokorra való héliumos lufi, melyet megérkezésekor elengedett…

13

A dekorációhoz tartozó girlandok egy részét a vonaton csinálgattuk, a lánybúcsúra menet… kabinos vonat volt, elég sokan bámultak be hozzánk és döntötték el, hogy ide nem akarnak beülni. Három lány, háromszor annyi csomag, és ráadásként a csomagok tartalmának 85%-a rózsaszín valami. Ha ez nem lenne elég, akkor pedig az is nyilvánvalóan látszik, hogy nem normálisak, mert rózsaszín és fehér krepp papírt hajtogatnak. A vonaton. Egy anyuka a kislányával az ölében meg is állt, és úgy néztek minket, mint az állatkertben szokták mutogatni a majmokat. Mondanám, hogy én ezt nem értem, de igazság szerint, de. :)

14

A lampionok sima fehér, IKEÁban vásárolt lampionok voltak. Napokig gondolkoztam, hogy hogyan díszítsem őket. A megoldást teljesen véletlenül jött, ugyanis miközben serényen gyártottam ezt-azt, előkerült egy üveg vörösbor.., amit aztán annak rendje s módja szerint sikerült felrúgnom, így egy adag krepp papírra ráöntenem. És akkor jött a megvilágosodás! Fogtam hát a boros krepp-papírt, húztam a kezemre egy gumikesztyűt, és vízbe mártottam, majd azzal szépen, óvatosan beszíneztem a fehér lampionokat. Vigyázat, a krepp papír ha vizes, mindent befog! Szerintem nagyon szép színe lett :).

A pom-pomok szépsége egyik barátnőm keze munkáját dicséri. Én személy szerint nem tudok velük betelni!

16

Természetesen a teríték sem lóghatott ki a sorból, így mindenből rózsaszín és hercegnős volt. Pohár, feles pohár, szalvéta, tányér, evőeszköz, valamint kis csipkés mécsestartót is csinált az egyik koszorúslány. Hát nem tüneményes? Készültek ilyen kis álarcok, vagy nem tudom hogy hívják őket,  a fotózáshoz :) Ötleteket hozzá többek között itt találtok. És nyilvánvalóan a sütemények sem maradhattak ki a rózsaszín fertőzésből.

17

15

18

Menyasszonykánk sem távozhatott a buliról üres kézzel. Kapott egy SOS dobozt a nagy napra, kapott egy óriási fakanalat, és egy albumot. Egy albumot, amit napokon keresztül csináltunk barátnőimmel, amely napokon az a bizonyos fentebb említett rózsaszín hullám elborította a szobám. Az album tele van mindenféle praktikus és „praktikus” tanácsokkal, receptekkel, jó pasikkal, nászutas információkkal, jó kívánságokkal. Bele került minden résztvevőtől egy külön kis személyes oldal, és a feladatok produktumai is, mint a Herceg kis kori képéből a puzzle, vagy a “Mennyire ismered a Herceged?” kvíz kérdései és a válaszaik. Szóval király lett na. Akarom mondani Hercegnő. :)

19

A Hercegnős lánybúcsú képeit nem én fényképeztem, hanem Thimmyke, aki szintén beszámolt eme eseményről a blogján. Olvassátok el az ő beszámolóját is!

Én egyszerűen oda vagyok minden apró részletért, és lehet, hogy fárasztó volt néha, de szerintem megérte!

2 hozzászólás

 • Thimmyke 2014. 11. 05. at 20:01

  Szerintem is megérte. :)
  Egyszer talán lesz “rocker barbie”-s és “éjkirálynős” is. :) Jövőre meg jó esetben készülünk az “androidos”-ra. :D

  • Reka 2014. 11. 06. at 08:14

   Háh! Androidos! Nagyon vicces!!!! :D :D :D Be is indult a fantáziám :D

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×