Keddi Kilenc Gondolat az Évkezdés “tiszta lapjára”

2017. 01. 03. 4 hozzászólás

Eljött 2017, az év amitől mindenki vár valamit.

Mert hát akárhogyan is gondolkozunk, akár fogadkozunk, akár a mának élünk, akár hiszünk abban, hogy az új év új kezdet, akár úgy gondoljuk, hogy a Január 1. is csak olyan dátum mint a többi, várunk valamit a jövőtől, az újévtől és magunktól.

Én azt mondtam, és írtam fel több helyre – továbbá szilveszterkor ezt “ragasztottam át” a barátaimra -, hogy 2017 A MEGVALÓSÍTÁS éve.  Némiképp ijesztő, de ugyanakkor biztató és felemelő, hogy azóta több helyről, tőlem függetlenül is ezt a szót, vagy a szinonimáját hallom, mint 2017 szava. Szóval valami bizonyára van a levegőben ezt illetően, és én igencsak erősen hiszem, hogy valóban a megvalósítás lesz az évem jellemzője. Ezen felül  – vagyis a megvalósítás következtében igazából, – a Boldogság évének is kikiáltottam 2017-et, amihez csupán annyi hozzáfűzni valóm van, hogy:  HAB, azaz Hiszek A Boldogságban ;)

Számos tervem van, amelyeket tekintve elszánt vagyok. Ennek kapcsán szedtem össze néhány gondolatot amelyeket fontosnak tartok, hogy szem előtt tartsak a nagy megvalósítás közepette is.

A képeket amelyeket választottam megtaláljátok a Keddi Kilenc Pinterest tábláján, ahogyan eddig is. Azért esett rájuk a választásom, mert szabadságot, és boldogságot sugároznak, amire mindannyiunknak szüksége van.

1.
Fogalmazz konkrétan
Amikor végiggondolod, hogy mit szeretnél megvalósítani, ne csak felvázold azokat a gondolataidban. Legjobb ha leírod, és rendelj hozzájuk időt, időtartamot is. Fogalmazz úgy, mintha valaki olyannak mondanád el a céljaid, aki semmit nem tud rólad, mégis tudnia kell.
minta
2.
Ne akarj túl sokat
Gyakran követjük el azt a hibát, hogy amikor meg akarunk változni valamiben, akkor egyszerre ezer másik dologban is változni szeretnénk. Ez azonban nem fog így működni, mert “Sokat akar a szarka, nem bírja a farka”. Inkább lassú legyen, de stabil a változás, mint elkapkodott kártyavár, ami legyen akármilyen stabilnak tűnő, úgyis összedől. Legkésőbb mikor összeszedik a lapokat, mert szükség van rájuk máshol.
minta
3.
Ami maradjon
Ne csak azon legyen a hangsúly, hogy mit akarsz megváltoztatni. Hajlamosak vagyunk egy-egy ilyen “tiszta lap” időszakban csak azokra a dolgokra koncentrálni, amiben változni szeretnénk. De érdemes azokat is megfogalmazni, amiket továbbra is szeretnénk folytatni, amilyenek továbbra is lenni akarunk.
minta
4.
Ne vedd természetesnek
Értékeld azokat a dolgokat, amelyek a mindennapjaid részét képezik, mert az életünk sok apróságból áll, ami mellett ha elmegyünk, az életünk egy nagy szeletét hagyjuk figyelmen kívül. Ilyen apróságok például, hogy szép a fürdőd, rád mosolygott valaki, van egy rád váró darab a kedvenc termékből a boltban, rend van a polcodon, van saját bögréd…
minta
5.
Élj meg jót és rosszat is
Nem lehetünk boldogok, ha mindig boldogok vagyunk. (Hú, ez idézetes könyvbe kívánkozik :) ) Olyan a legpozitívabb emberek életében sincsen, hogy mindig minden rendben van. Ha elfolytjuk a bánatot vagy a haragot magunkban csak azért, mert “akkor is boldog akarok lenni”, azok kétszeres erővel törnek ránk legközelebb, hogy maguk alá gyűrjenek. Inkább fogadjuk el a rossz időszakokat, és tanuljunk közben a lehető legtöbbet magunkról.
minta
6.
Nem “ciki”
Ne szégyelld semmilyen szervesen hozzád tartozó tulajdonságodat. Ha szeretsz bolondozni mint egy 5 éves, hát tedd! Ha elveid vannak, ne szegd le a fejed, olyanok társaságában akik másképpen gondolkoznak. Ha mások által furcsának ítélt szokásaid vannak, akkor se “ragaszd magadra a címkét”. Minden kommunikáció kérdése. Ha tudod milyen vagy, és szereted úgy magad, akkor nem kaphatsz “ciki” cimkét sem.
minta
7.
Figyelj a testedre
A szervezetünk mindig jelez, ha valami nem stimmel. Egy megfázás is azt jelezheti, hogy valami nincs rendben az életed egyik területén. Legtöbben túlhajtjuk magunkat és csak akkor vesszük észre, hogy lassítani kellene, ha már alig állunk a lábunkon. Ne hagyjuk, hogy eljussunk odáig.
minta
8.
Kevesebb “majd”
Jól ismerjük mindannyian a halogatott 10 perces dolgokat, amelyekre “majd” sort kerítünk. És azokat a “majdokat” is ismerjük, amelyekre inkább jutalomként tekintünk. Az egyikkel az a baj, hogy a súlyuk egyre nehezebb, a másikkal, hogy sokszor a jutalom elmarad. Iktassuk ki az ilyen “majdokat” az életünkből.
minta
9.
Legyenek mottóid
Találd meg azokat a mondatokat, vagy fogalmazd meg magadnak, amelyek erőt adnak, amelyek emlékeztetnek. Aztán vésd őket jól az eszedbe, hogy elő is tudd venni, bármikor. A szavaknak varázsereje van, amelyekkel varázserőt kapsz te is. Használd jól!
minta

4 hozzászólás

 • encso 2017. 01. 04. at 11:21

  De jó kis lista, szinte mind megvan fejben de sosem fogalmaztam meg még ilyen jól őket. A kedvencem az 5-ös pont. mert persze érthető hogy legyen az ember pozitjv és ne keseregjün k mindenen, de szerintem sem egészséges ha mindenáron vigyort ragasztunk magunkra néha ki kell nyitni a “szelepet”.
  A majd-okról ne is beszéljünk. Örök mumusaim :D

  • Reka 2017. 01. 04. at 13:41

   Köszönöm Encso <3 !! Azt is, hogy olvasol! Annyira jó érzés!!

 • Névtelen 2017. 01. 04. at 12:54

  8. Majd…:) :) :)

  • Reka 2017. 01. 04. at 13:42

   :D Mindenki mumus Négy betűje :)

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×